Пацієнтки з раком молочної залози зможуть дізнаватися про безплатні ліки та медпослуги через чат-бот «Лікуйся»

UA RU
У телеграмі запрацював чат-бот «Лікуйся». Він орієнтуватиме в безплатних медичних послугах та лікарських засобах жінок, хворих на рак молочної залози

Обіг підконтрольних речовин по-новому ►►► ТЕСТ

Чат-бот «Лікуйся» інформуватиме онкохворих пацієнток про безплатні медичні послуги та ліки

✅✅✅ Програма медичних гарантій на 2021 рік

Чат-бот розробили пацієнтські організації. Його мета — надати пацієнтам з онкологічними захворюваннями в доступній формі необхідну інформацію щодо лікування в межах Програми медичних гарантій.

«Для якісного втілення чат-боту ми проаналізували великий масив даних: реєстри закладів охорони здоров’я, договори НСЗУ з онколікарнями тощо. Проте наша головна ціль — донести до хворих з діагнозом «Рак», що не потрібно складати руки, бо є реальні та доступні можливості лікування онкології», — розповіла голова ГО «Ліки Контроль» Наталія Гуран.

«Лікуйся» містить інформацію про те, у якому медичному закладі, які медичні послуги і в якому обсязі можна отримати безоплатно. Користувач чат-боту обирає послугу, після чого отримує покрокову інструкцію з необхідною інформацією.

«Багато пацієнтів не знають, які саме послуги в онкоцентрах є безоплатними, і через це існують стереотипи, що лікування онкології дуже дороге. Тому велика частина відмовляється від нього. Цей чат-бот допоможе людям розібратися, які послуги вони можуть отримати безкоштовно, і допоможе їм почати лікування. Чат-бот максимально легкий у використанні і доступний для усіх смартфонів та комп’ютерів», — пояснила Вікторія Романюк, співзасновниця ГО «Афіна. Жінки проти раку», та закликала пацієнтів та їх рідних заходити й перевіряти необхідну інформацію.

Також розробники чат-боту обіцяють, що він допоможе відстояти право на безоплатну медичну допомогу та запобігатиме проявам корупції в закладах охорони здоров’я, зокрема унеможливить нелегальну оплату послуг чи лікарських засобів, які є в переліку НСЗУ як безплатні.

Ознайомитися з чат-ботом «Лікуйся» можна за посиланням.

 

Нагадаємо, із 1 липня запрацювали два нові пакети за Програмою медичних гарантій.

 За матеріалами сайту МОЗ

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді