Уряд затвердив постанову про ковід-сертифікати в Україні

UA RU
COVID-сертифікатам в Україні бути: КМУ затвердив відповідну постанову. Ці документи підтверджуватимуть статус громадянина про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тестів і що людина одужала від COVID-19

Як нараховувати коронавірусні доплати у 2021 році

КМУ ухвалив постанову «Деякі питання формування та використання сертифіката, що підтверджує вакцинацію від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, негативний результат тестування або одужання особи від зазначеної хвороби» від 29.06.2021 № 677. Нею він дав старт COVID-сертифікатам в Україні.

КМУ ухвалив постанову про COVID-сертифікати: як ними користуватися

✅✅✅ Міжнародне свідоцтво про вакцинацію: бланк та правила заповнення

Наша країна однією з перших розпочала комунікацію із командою ЄС, щоб запровадити COVID-сертифікати, кажуть у МОЗ. Нині ж МЗС у співпраці з МОЗ та Мінцифри проводить переговори з країнами про взаємне визнання міжнародних сертифікатів.

«Україні вдалося побудувати ефективні процеси для швидкої розробки та впровадження сертифікатів. Раніше подібні проєкти міжнародного рівня в Україні та світі втілювались роками. Ми постійно слідкуємо за інформацією впровадження COVID-сертифікатів у ЄС та світі. Це вперше у такі короткі терміни країни повинні напрацювати універсальні системи обміну інформацією, домовитись про взаємодію, протестувати інновації», — заявив віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, COVID-сертифікат можна буде згенерувати в застосунку чи на порталі Дія, а згодом отримати паперовий у лікаря.

«Всі дані про щеплення вносяться в електронну систему охорони здоров’я. Тож коли людина завершила курс імунізації від COVID-19, а саме отримала 2 дози вакцини, можна буде згенерувати сертифікат про вакцинацію у застосунку чи на порталі Дія, а в перспективі також — отримати його у лікаря», — зазначив міністр.

Із 1 липня Мінцифри запустило бета-тестування COVID-сертифікатів. Після технічної перевірки з боку ЄС відбудеться повноцінний запуск функціоналу.

COVID-сертифікати працюватимуть, як і інші документи в Дії. Перевірити, чи дійсний сертифікат, можна буде за QR-кодом.

Нагадаємо, раніше стартував IV етап вакцинації: щеплюють людей віком 60+, ув’язнених та осіб із хронічними хворобами.

За матеріалами сайту МОЗ

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
65748

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді