ЗОЗ вдалося закумулювати на своїх рахунках майже 18 млрд грн: Мінфін

UA RU
У Мінфіні проаналізували залишки коштів на рахунках 2431 закладу охорони здоров’я у І кварталі 2021 року. Виявилося, що станом на 1 квітня вони становили 17,7 млрд грн, тоді як ще 1 січня — 16,9 млрд грн на рахунках 2437 закладів

 

Заклади охорони здоров’я продовжують накопичувати кошти на рахунках, констатує Мінфін. 129 закладів (5%) накопичили на своїх рахунках понад 50% загальної суми залишків — 8,9 млрд гривень. 20 закладів охорони здоров’я із найбільшими залишками зібрали в Таблиці.

Заклади охорони здоров’я накопичили на рахунках майже 18 млрд грн: які найбільше

За типами допомоги найбільше коштів зосереджено на рахунках закладів:

  • вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги — 11,8 млрд грн
  • екстреної медичної допомоги — 4,1 млрд грн
  • первинної медичної допомоги — 1,7 млрд грн

«Надавачі медичних послуг продовжують накопичувати кошти на рахунках. Ці кошти могли би бути спрямовані як на оновлення матеріально-технічної бази закладів, так і на підвищення рівня оплати праці медичних працівників. Є, звичайно, позитивні зрушення. Так, наприклад, окремі центри екстреної медичної допомоги спрямовують накопичені залишки на закупівлю автомобілів швидкої медичної допомоги. Але таких випадків, на жаль, небагато», — повідомив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Мінфін постійно отримує запити про збільшення обсягів фінансування сфери охорони здоров’я. Водночас залишки коштів на рахунках закладів охорони здоров’я зростають. Така тенденція, на думку заступника міністра, свідчить про неефективність використання наявних ресурсів.

 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що мінімальна заробітна плата медиків зросте до 20 тис. грн.

За матеріалами сайту Мінфіну

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді