Запропоновано внести зміни до Закону України «Про психіатричну допомогу»

У МОЗ відбулась зустріч головних позаштатних спеціалістів зі спеціальностей «Психіатрія» та «Наркологія» обласних департаментів охорони здоров’я для обговорення змін до Закону України «Про психіатричну допомогу» від 22.02.2000 № 1489-III

Минулого тижня в Міністерстві охорони здоров’я України відбулась зустріч головних позаштатних спеціалістів зі спеціальностей «Психіатрія» та «Наркологія» обласних департаментів охорони здоров’я для обговорення змін до Закону України «Про психіатричну допомогу» від 22.02.2000 № 1489-III (далі — Закон України «Про психіатричну допомогу»).

У зустрічі взяли участь Перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександра ПАВЛЕНКО, уповноважений Президента України з прав дитини Микола КУЛЕБА, заступник директора з наукової роботи і судової психіатрії та експертизи Інституту Сергій ШУМ, директор Українського науково-дослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ України Ірина ПІНЧУК, завідувач відділу психіатричної допомоги дітям та підліткам Інституту Ігор МАРЦЕНКОВСЬКИЙ.

Під час наради учасники обговорили питання захисту прав фахівців, які надають психіатричну допомогу. Далі було запропоновано виділити в документі розділи щодо психіатричної допомоги дітям та особам, які скоїли суспільно небезпечні дії та проаналізовано необхідність створення законодавчих документів про особливості допомоги пацієнтам із психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання психоактивних речовин.

В ході обговорення представники регіонів приділили особливої уваги статті 6 Закону, що регламентує конфіденційність відомостей про стан психічного здоров'я особи та надання психіатричної допомоги, а також запропонували внести зміни до статей про госпіталізацію особи до психіатричного закладу в примусовому порядку.

За результатом наради було прийнято рішення з основних змін до Закону України «Про психіатричну допомогу».

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді