Про кількість медсестер в Україні розповів голова НСЗУ Андрій Віленський

UA RU
За даними електронної системи охорони здоров’я, за рік в Україні кількість медичних сестер, які влаштувались на роботу, вдвічі більша від кількості медичних сестер, які звільнилися. Про це під час щоденного пресбрифінгу розповів тимчасовий виконувач обов’язків голови НСЗУ Андрій Віленський

Електронні трудові в запитаннях і відповідях

Загалом за рік в Україні спостерігається позитивна тенденція, адже кількість влаштованих на роботу медсестер, вдвічі перевищує кількість звільнених. Про це свідчать дані електронної системи охорони здоров’я. Однак, пояснив Андрій Віленський, трудова міграція в кожній області відбувається по різному.

За рік на роботу влаштувалося удвічі більше медсестер, ніж звільнилося

✅✅✅ Положення про преміювання працівників медичного закладу: як розробити

Наприклад, у Києві кількість прийнятих на роботу медсестер в чотири рази перевищує кількість тих, що звільнилися. У Вінницькій області ця цифра більша втричі. Натомість на Закарпатті кількість нових медсестер та тих, що звільнилися, майже однакова. А у Миколаївській області кількість медсестер, які звільнилися, навіть переважає кількість нових.

На думку очільника НСЗУ, про таку тенденцію має знати місцева влада, яка відповідає за організацію медичної допомоги в регіоні. Адже громади можуть фінансувати спеціальні програми, наприклад, купувати службове житло та виплачувати премії працівникам закладів охорони здоров’я.

«Уже є гарні приклади, як місцева влада залучає необхідних лікарів на роботу, приймаючи відповідні програми стимулювання. Подібні програми потрібні й для залучення в регіони середнього медичного персоналу. Оскільки саме медичні сестри та медичні брати турбуються про пацієнтів і є надійною опорою будь-якої медичної команди», — підкреслив Андрій Віленський.

Нагадаємо, Центр розвитку медсестринства МОЗ та фаховий журнал «Довідник головної медичної сестри» запрошують керівників з медсестринства взяти участь у Всеукраїнському конкурсі МОЗ серед медичних сестер та медичних братів «Лідери змінюють світ».

За матеріалами фейсбук-сторінки НСЗУ

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
62475

Види термометрів та їх використання в ЗОЗ

Термометрія допомагає у диференційній діагностиці і встановленні правильного діагнозу. Тож у статті з’ясуємо, які є види термометрів та які з них найчастіше використовують у ЗОЗ
17602

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді