Створення власної лабораторії з розробки вакцин в Україні: Денис Шмигаль доручив знайти гроші

UA RU
Ситуація з дефіцитом вакцин проти COVID-19 у світі продемонструвала необхідність створити власну лабораторію в Україні. Упродовж двох тижнів варто визначити шляхи фінансування цього проєкту. Про це під час наради щодо створення в Україні інфраструктури з розроблення вакцин заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль

Хто і як реалізуватиме кампанію з вакцинації від COVID-19

З огляду на дефіцит вакцин проти COVID-19 у світі, в Україні необхідно створити власну лабораторію з розроблення вакцин, наголосив Прем’єр-міністр.

Шмигаль доручив за два тижні визначитися з фінансуванням, щоб створити лабораторію з розробки вакцин

«Сьогодні увесь світ стоїть у черзі за вакциною, і очевидним стає факт, що Україні необхідно мати власну базу для розроблення вакцин. Це стратегічне питання, оскільки будівництво сучасної інфраструктури за світовими зразками дозволить нам відновити науковий потенціал та розробляти препарати для захисту від різних хвороб», — вважає Денис Шмигаль.

Один із варіантів, який розглядає МОЗ, — створити лабораторію на базі Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л. В. Громашевського. Про це під час наради розповів заступник міністра охорони здоров’я — Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Паралельно маємо план створити в інституті відкритий науковий простір, який буде об’єднувати всіх науковців для проведення досліджень», — сказав Ляшко.

Заступник міністра підкреслив, що такий відкритий кластер дасть Україні поштовх до відновлення виробництва імунобіологічних препаратів, зокрема для лікування онкологічних хвороб.

За підсумками наради Прем’єр-міністр доручив упродовж двох тижнів опрацювати питання інфраструктури та визначити шляхи фінансування для створення в Україні лабораторії високого рівня.

Нагадаємо, у рамках «Великого будівництва — 2021» запрацювали перші 50 сільських амбулаторій із двохсот.

За матеріалами сайту КМУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
62475

Види термометрів та їх використання в ЗОЗ

Термометрія допомагає у диференційній діагностиці і встановленні правильного діагнозу. Тож у статті з’ясуємо, які є види термометрів та які з них найчастіше використовують у ЗОЗ
17602

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді