Аеромедична евакуація в Україні знову почала працювати

UA RU
У п’ятницю, 9 квітня, авіація МВС разом із працівниками екстреної медичної допомоги планово евакуювала пацієнтку з інсультом гелікоптером. Це стало можливим завдяки запуску проєкту з аеромедичної евакуації, який 1 квітня стартував у Львівській області. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив заступник міністра МВС Антон Геращенко

Електронні трудові в запитаннях і відповідях

За словами заступника міністра, планова евакуація пацієнта повітрям відбулася вперше з початку 90-х років. Завдяки цьому вдалося значно скоротити час у дорозі.

Уперше з початку 90-х років в Україні запрацювала аеромедична евакуація

Що треба знати про запровадження електронного реєстру лікарняних

«Гелікоптер ДСНС, маючи на борту підготовлений медичний персонал, зробив виліт з Львова до розташованого в гірській місцевості міста Турка заради швидкої евакуації 78-річної жінки, у якої стався тяжкий інсульт. Евакуація машиною швидкої допомоги могла б зайняти до 4-х годин. Гелікоптером час доставки до лікарні з моменту вильоту зайняв лише 1 годину 35 хвилин», — написав Антон Геращенко.

Цей виліт, за підрахунками заступника міністра, коштував 11 780 грн, якщо не враховувати амортизацію повітряного транспорту.

За словами Антона Геращенка, з 1 травня ще один гелікоптер МВС з бригадою медиків розпочинає чергувати на Київщині. До кінця 2023 року система аеромедичної евакуації охопить всю територію України. На її фінансування в Держбюджеті передбачено 30 млн грн.

«Треба ще підготувати більше сотні плотів, бригади лікарів, визначати та готувати майданчики для посадки гелікоптерів поруч з кожною районною лікарнею», — поділився планами заступник міністра.

Нагадаємо, раніше у МОЗ розповіли, як захищають працівників екстреної медичної допомоги.

За матеріалами фейсбук-сторінки Антона Геращенка

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
62474

Види термометрів та їх використання в ЗОЗ

Термометрія допомагає у диференційній діагностиці і встановленні правильного діагнозу. Тож у статті з’ясуємо, які є види термометрів та які з них найчастіше використовують у ЗОЗ
17602

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді