В українських медичних вишах створять університетські клініки

Один із важливих напрямів реформування української медичної освіти — створення університетських клінік. Про це розповіла Ірини Микичак, заступник міністра охорони здоров’я.

⭐ Зміни в медичному законодавстві за січень ⭐

З 11 лютого міністерство передало в розпорядження Національного медичного університету ім. Богомольця Республіканську клінічну лікарню МОЗ України.

Відтак, за словами Ірини Микичак, університет ім. Богомольця отримає потужну клінічну базу, де студенти зможуть підвищувати свою компетенцію, краще опановувати практичні навички. Також МОЗ реорганізує Національну медичну академію післядипломної освіти імені П. Л. Шупика в Національний університет охорони здоров’я імені П. Л. Шупика. У такий спосіб університет розширить свої повноваження й можливості навчання як на додипломному, так і на післядипломному рівні.

Окрім того, в межах реформування відбудеться об’єднання Харківської медичної академії післядипломної освіти та Харківського національного медичного університету в один вищий навчальний заклад.

✅✅✅ Уряд ухвалив зміни до Програми держгарантій медичного обслуговування населення

В українських медичних вишах створять університетські клініки

Нині МОЗ відпрацьовує відповідну дорожню карту, щоб об’єднання цих двох закладів відбулося з максимальним урахуванням традицій та можливостей медичних вишів, в інтересах студентів, лікарів, науково-педагогічних працівників. Мета — створити висококонкурентний вищий навчальний заклад, де студенти й лікарі зможуть отримувати універсальну медичну освіту і професійний розвиток.

Нагадаємо, наразі триває громадське обговорення проєкту наказу МОЗ «Про затвердження Положення про інтернатуру». Воно продовжується у форматі активних консультацій зі студентським середовищем і професійними медичними асоціаціями. МОЗ відкрите до публічного обговорення всіх новацій у медичній освіті та враховує всі конструктивні пропозиції, які направлені на розвиток української медицини.

За матеріалами МОЗ

У березні втрачають чинність стандарти та протоколи лікування. Як бути?
В українських медичних вишах створять університетські клініки

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Положення про преміювання працівників медичного закладу: як розробити

З'ясуйте, як урегулювати питання преміювання медичних працівників, які локальні документи затвердити та як їх оформити. Розробіть положення про преміювання медичних працівників за зразком
36959

Відпустки медичних працівників

Відпустки медичних працівників через професійні особливості викликають багато запитань у відділу кадрів медичного закладу. Розкажемо, як правильно надати відпустку та які документи оформити
92357

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді