Уряд ухвалив зміни до Програми держгарантій медичного обслуговування населення

КМУ ухвалив зміни до порядку реалізації Програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році та І кварталі 2021 року, а також порядок реалізації ПМГ у ІІ—IV кварталах 2021 року

Як працювати за ПМГ до 1 квітня

По-перше, набрала чинності постанова КМУ від 15.02.2021 № 120 щодо змін до порядку реалізації Програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році та І кварталі 2021 року.

Документ передбачає:

  • введення нового пакета медпослуг, пов’язаних з вакцинацією населення
  • уточнення порядку розрахунку вартості медичних послуг, пов’язаних з наданням стаціонарної допомоги пацієнтам з COVID-19

Глобальна ставка тарифу для команд, які вакцинуватимуть населення становить — 8247 грн на медичну команду. Тариф за медпослугу з вакцинації — 25 грн за перше щеплення та 60 грн за повторне щеплення.

Уряд ухвалив зміни до Програми держгарантій медичного обслуговування населення

По-друге, КМУ ухвалив постанову «Деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у ІІ—IV кварталах 2021 року». Постанова почне діяти з 1 квітня 2021 року.

Створено пакет «Лікування та супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями у дорослих і дітей в амбулаторних та стаціонарних умовах». Тариф становить 25 953 грн. Також для оплати послуг за цим пакетом застосовуватимуть високий коригувальний коефіцієнт 3,55 за ведення дітей до 18 років. Відтак тариф зростає до 90 755 грн.

З 1 липня до 31 грудня 2021 року передбачена реімбурсація визначеного переліку лікарських засобів, що підлягатимуть відшкодуванню в рамках Програми медгарантій для лікування в амбулаторних умовах цукрового і нецукрового діабету.

А з 1 вересня до 31 грудня 2021 року діятиме реімбурсація лікарських засобів для лікування в амбулаторних умовах розладів психіки та поведінки, епілепсії.

За матеріалами МОЗ

У березні втрачають чинність стандарти та протоколи лікування. Як бути?
Уряд ухвалив зміни до Програми держгарантій медичного обслуговування населення

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді