ДП «Медичні закупівлі країни» 2020-го провалило закупівлю 20% ліків, — Степанов

У 2020 році ДП «Медичні закупівлі країни» провалило тендери на 103 позиції лікарських препаратів. Це, зокрема, ліки для пацієнтів з онкологією і препарати для лікування кардіозахворювань. Про це під час онлайн-брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов

⭐ Зміни в медичному законодавстві за грудень ⭐

МОЗ доручило ДП «Медичні закупівлі України» упродовж 2020 року провести закупівлі для 483 позицій лікарських засобів. Станом на 31.12.2020 тендери щодо 103 позицій було провалено.

ДП «Медичні закупівлі країни» 2020-го провалило закупівлю 20% ліків, — Степанов

✅✅✅ Як вести Реєстр медичних висновків в ЕСОЗ

«Підбивши підсумки 2020 року, МОЗ вважає діяльність ДП «Медичні закупівлі України», основним завданням якого є проведення тендерів, закупівля медичних препаратів та обладнання, неефективним. Зокрема, минулого року МОЗ доручило ДП провести закупівлі по 483 позиціях лікарських засобів. Станом на 31.12.2020 тендери по 103 позиціях були провалені. Це 20% від загальної кількості усіх найменувань, які мало закупити підприємство для забезпечення безперебійного функціонування медичних процесів у закладах охорони здоров’я України», — наголосив міністр.

Серед препаратів, які так і не закупило ДП «Медичні закупівлі України», — ліки для пацієнтів з онкологією. Зокрема, йдеться про 24 найменування для лікування онкології у дітей. Майже повністю було провалено і закупівлю препаратів для лікування кардіозахворювань.

За словами Максима Степанова, директор ДП «Медзакупівлі України» розповсюджує інформацію про зупинку операційної діяльності підприємства нібито через припинення фінансування з боку МОЗ. Однак це, наголосив міністр, не відповідає дійсності.

«Державне підприємство працює у штатному режимі. Заробітна плата усім співробітникам виплачена 30 грудня в повному обсязі. Фінансовий план із медичних закупівель на 2021 рік був затверджений МОЗ 9 грудня 2020 року, а 10 грудня план було отримано ДП «Медичні закупівлі України», — заявив Максим Степанов.

Міністр зазначив, паспорти бюджетної програми — це технічні документи, які можуть бути затверджені виключно після прийняття бюджету. Держбюджет на 2021 рік вступив у дію 28 грудня 2020 року. Одразу після цього МОЗ розпочало підготовку паспортів бюджетної програми. Зазвичай їх затверджують до кінця січня та пізніше.

Нагадаємо, раніше спеціаліст із роботи із замовниками у сфері публічних закупівель майданчика Е-Тендер Антон Волов розповів, як працювати за новим порядком Prozorro Market.

За матеріалами фейсбук-сторінки МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
62476

Види термометрів та їх використання в ЗОЗ

Термометрія допомагає у диференційній діагностиці і встановленні правильного діагнозу. Тож у статті з’ясуємо, які є види термометрів та які з них найчастіше використовують у ЗОЗ
17602

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді