Викладачі медвишів зможуть надавати медичну допомогу в закладі, що є клінічною базою

КМУ постановою від 28.12.2020 № 1337 затвердив Положення про організацію освітнього процесу у закладах охорони здоров’я за участю науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти, що здійснюють підготовку здобувачів вищої освіти у сфері охорони здоров’я (далі — Положення № 1337)

Пацієнт з COVID-19 у медзакладі. Що робити? ⏩ ТЕСТ

Науково-педагогічні працівники отримали право надавати медичну допомогу в закладі охорони здоров’я. Для цього потрібно реєструвати їх в електронній системі охорони здоров’я. Про це йдеться в пункті 10 Положення № 1337.

✅✅✅ Звіт про дітей з інвалідністю віком до 18 років за рік: оновлена форма № 19

Викладачі медвишів зможуть надавати медичну допомогу в закладі, що є клінічною базою

Медичну допомогу в рамках реалізації освітнього процесу надають відповідно до стандартів медичної допомоги (медичних стандартів) та клінічних протоколів. Пацієнт має надати інформовану добровільну згоду на присутність здобувачів освіти у сфері охорони здоров’я під час проведення діагностики, лікування, операції та знеболення і на участь науково-педагогічних працівників у проведенні діагностики, лікування, операції та знеболення за формою, затвердженою МОЗ.

Коли науково-педагогічні працівники надаватимуть медичну допомогу, відповідно до освітньої програми і за згоди пацієнта повинні бути присутніми здобувачі освіти у сфері охорони здоров’я.

Науково-педагогічні працівники для надання медичної допомоги використовують лікувально-діагностичне обладнання та необхідні приміщення закладу охорони здоров’я. При цьому дотримують санітарно-епідеміологічного режиму відповідно до законодавства і правил внутрішнього трудового розпорядку закладу охорони здоров’я.

Нагадаємо, раніше студенти-медики та інтерни отримали право на страхові виплати через профзахворювання на COVID-19.

За матеріалами сайту КМУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді