МОЗ України перерахувало 32 млн. 902 тис. грн для лікування 17 громадян за кордоном

Комісія Міністерства охорони здоров’я України з питань направлення на лікування за кордон вже перерахувала 32 902 тис. грн з бюджетної програми КПКВК 2301360 «Лікування громадян України за кордоном» на лікування 17 громадян, з них 8 дітей.

Чергове засідання Комісії Міністерства охорони здоров'я України з питань направлення на лікування за кордон під головуванням заступника Міністра охорони здоров'я Ігоря ПЕРЕГІНЦЯ відбулося 29 липня. На засіданні комісії було розглянуто 27 справ громадян України: 21 особа поставлена на облік хворих, що потребують лікування за кордоном.

Рішення відправити на лікування ще 19 осіб, що потребують допомоги закордонних фахівців, комісія ухвалила 23 липня.

Ігор ПЕРЕГІНЕЦЬ нагадав, що в 2015 році. значно зросли видатки на бюджетну програму «Лікування громадян України за кордоном». За його словами, в 2014 році на закордонну терапію для важко хворих було виділено майже 52 млн гривень в 2015 — понад 203 млн гривень.

Починаючи з травня 2015 року комісія розглянула 138 справ громадян України, які потребують лікування за кордоном.

Бюджетна програма «Лікування громадян України за кордоном» передбачає направлення пацієнтів до зарубіжних клінік для отримання медичної допомоги з приводу онкогематологічних, онкологічних, нейрохірургічних, кардіохірургічних захворювань та вроджених аномалій розвитку, якщо її неможливо надати в умовах вітчизняних закладів охорони здоров’я. Питання щодо лікування кожного хворого розглядається Комісією Міністерства охорони здоров'я України з питань направлення на лікування за кордон, яка приймає рішення щодо доцільності такої терапії. Міністерство охорони здоров'я України здійснює витрати, пов'язані з направленням громадян на лікування за кордон — вартість лікування та проїзду хворого i супроводжуючої особи.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді