Як зміниться система БПР медичних і фармацевтичних працівників

МОЗ винесло на громадське обговорення проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 р. № 302». А саме — постанови КМУ «Про затвердження Положення про систему безперервного професійного розвитку фахівців у сфері охорони здоров’я»

Атестація лікарів ►►► ТЕСТ

У пояснювальній записці розробники проєкту вказують на необхідність врегулювати систему безперервного професійного розвитку у сфері охорони здоров’я. Адже, згідно з чинним Положенням про БПР, МОЗ мало визначити вимоги не лише до заходів БПР, а й до організаторів (провайдерів) освітніх послуг і створити їх реєстр. Із 1 липня цього року бали мали нараховувати лише за заходи, які проводять організатори, зареєстровані агенцією з питань БПР або міжнародними асоціаціями у сфері безперервного професійного розвитку/безперервної медичної освіти відповідно до переліку таких асоціацій, затвердженого МОЗ.

Отже, наразі йдеться про необхідність ефективно нормативно врегулювати систему БПР та узгодити норми Положення про БПР зі змінами в законодавстві внаслідок встановлення карантину.

Як зміниться система БПР медичних і фармацевтичних працівників

Ваш безплатний доступ до курсів підвищення кваліфікації

Що передбачає проєкт

КМУ пропонує викласти в новій редакції Положення про БПР та вступну і постановляючу частини Постанови № 302.

Оновлене Положення з 1 січня 2022 року, згідно з проєктом, застосовуватимуть до провізорів та молодших спеціалістів з медичною освітою.

Нова редакція Положення містить:

  • визначення поняття заходів БПР
  • їх перелік
  • вимоги до заходів БПР
  • форми, у яких їх можна проводити

Окрім того, проєкт визначає вимоги до організаторів освітніх заходів й умови включення та виключення з переліку провайдерів та заходів БПР.

Строк 1 липня 2020 року для нарахування балів БПР виключено.

МОЗ опублікувало проєкт 19 листопада. Пропозиції можна надсилати протягом місяця після його оприлюднення.

За матеріалами МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Підвищення кваліфікації медичних працівників у Вищій школі безперервного професійного розвитку

Хочете опанувати нові знання, розібратися в складних питаннях медичного законодавства та підвищити кваліфікацію? Обирайте потрібну програму та починайте проходити навчання онлайн у Вищій школі БПР
38138

Програма підвищення кваліфікації у Вищій школі БПР «Національна сертифікація керівників закладів охорони здоров'я — 2024»

Після навчання ви успішно проходитимете перевірки держорганів, не матимете проблем із ліцензією, пацієнтами та працівниками вашого закладу
9924

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді