Як НСЗУ платитиме закладам, які не надаватимуть меддопомогу через скасування планових госпіталізацій

МОЗ заборонило планові госпіталізації. Проте заклади, що через скасування планових госпіталізацій не надаватимуть медичну допомогу, все одно отримуватимуть оплату за глобальним бюджетом, згідно з договором
Зразок Консультаційного звіту щодо інклюзивності ЗОЗ

Попри скасування планових госпіталізацій, у лікарнях продовжать надавати:

  • медичну допомогу вагітним, роділлям та новонародженим
  • медичну допомогу пацієнтам з онкологічними захворюваннями
  • паліативну допомогу
  • медичну допомогу при інших невідкладних і термінових медичних заходах, якщо через їх перенесення існує значний ризик для життя або здоров’я

NB! Наскільки значним є ризик для здоров'я в разі відкладення госпіталізації чи операції, визначає лікуючий лікар. Він же і видає направлення на послугу. Пацієнти, які потребують медичної допомоги, мають обов’язково її отримати.

Як НСЗУ платитиме закладам, які не надаватимуть меддопомогу через скасування планових госпіталізацій

На пакет «Хірургічні операції у стаціонарних умовах» з НСЗУ підписали договор 844 лікарні, 4 з них — приватні. На сьогодні НСЗУ виплатила цим закладам за хірургічні послуги у квітні—жовтні понад 7 млрд грн.

У межах пакета хірургічної допомоги безоплатним для пацієнта є:

Окрім того, пацієнт безоплатно може отримати ліки та медичні вироби, які надходять до лікарні через централізовані закупівлі.

Щоб отримати хірургічну допомогу безплатно, пацієнту потрібне направлення лікаря, з яким він уклав декларацію, або лікуючого лікаря. У невідкладному стані пацієнт може звернутися до лікарні без направлення або викликати швидку.

За матеріалами НСЗУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді