МОЗ планує змінити Інформовану згоду пацієнта (форма № 003-6/о)

Окрім інформованої добровільної згоди на діагностику, лікування та на проведення операції та знеболення, пацієнт даватиме згоду чи незгоду і на присутність або участь у цих діях учасників освітнього процесу. Проєкт наказу з відповідними змінами до форми первинної облікової документації № 003-6/о МОЗ представило на громадське обговорення

Зміни в медичному законодавстві за жовтень

МОЗ прагне забезпечувати якісний освітній процес у сфері охорони здоров’я і водночас дотримувати прав пацієнтів на отримання інформації щодо стану здоров’я та надання медичної допомоги. Саме тому пропонує внести зміни до форми первинної облікової документації № 003 6/о «Інформована добровільна згода пацієнта на проведення діагностики, лікування та на проведення операції та знеболення» та Інструкції щодо її заповнення.

✅✅✅ Норми робочого часу: складаємо графік роботи медиків на 2021 рік

МОЗ планує змінити Інформовану згоду пацієнта (форма № 003-6/о)

Згідно з проєктом наказу, висунутого на громадське обговорення, пацієнту пропонуватимуть надати письмову інформовану добровільну згоду на присутність або участь здобувачів освіти у сфері охорони здоров’я у проведенні діагностики, лікування, операції та знеболення і на участь науково-педагогічних працівників у проведенні діагностики, лікування, операції та знеболення.

«З метою забезпечення освітнього процесу у сфері охорони здоров’я та якісної підготовки кадрів зазначеної сфери є необхідною присутність здобувачів освіти (студентів, лікарів-інтернів, аспірантів, осіб, що проходять спеціалізацію та інші форми здобуття освіти) при наданні медичної допомоги пацієнтам у закладах охорони здоров’я. Саме через присутність здобувачів освіти при наданні медичної допомоги може бути забезпечена їх практична підготовка, що в подальшому підвищить рівень якості надання медичної допомоги населенню», — йдеться у пояснювальній записці до документа.

Нагадаємо, раніше МОЗ внесло зміни до Стандартів медичної допомоги за коронавірусу.

За матеріалами офіційного сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді