Степанов розповів, скільки ще ліжок виділять для хворих на COVID-19 та де відкриють мобільний шпиталь

МОЗ планує збільшити кількість ліжок для лікування хворих на коронавірусну хворобу COVID-19 ще на 20 тисяч. Зокрема, від 500 до 1000 ліжок облаштують у мобільному шпиталі в Краматорську. Про це під час щоденного брифінгу заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов

Інфекційний контроль: як працювати за новими вимогами

Для хворих на коронавірус в Україні виділено 52 тисячі ліжок у закладах охорони здоров’я. Це 30% від усієї кількості ліжок по країні. Усі вони, за словами міністра, забезпечені лікарями та середнім медперсоналом, готовими надавати медичну допомогу.

✅✅✅ Оновлений клінічний маршрут пацієнта з COVID-19

Степанов розповів, скільки ще ліжок виділять для хворих на COVID-19 та де відкриють мобільний шпиталь

Зразок СОП в журналі «Довідник головної медичної сестри»

Однак, наголосив Максим Степанов, ресурси української системи охорони здоров’я, як і будь-якої іншої, обмежені. Відповідно, є певна кількість ліжок, яку МОЗ може відвести під лікування хворих на COVID-19, адже в країні є багато пацієнтів з іншими хворобами.

«Є певна кількість ліжок, яка може бути відведена під лікування хворих на COVID-19, тому що інші хвороби не робили канікул…У зв’язку з цим було виділено 52 тисячі ліжок. Це та кількість, яка може бути виділена — 30% від цього ліжкового фонду… Ми зараз робимо розрахунки і розраховуємо додати ще 20 тисяч ліжок до цієї кількості», — розповів міністр.

Оскільки ліжковий фонд швидко заповнюють нові пацієнти з COVID-19, МОЗ розгортатиме мобільні шпиталі у найбільш проблемних регіонах. У Донецькій області такий шпиталь буде розташований в Краматорську. У ньому заплановано від 500 до 1000 ліжок. МОЗ, за словами Максима Степанова, визначило суму коштів, які необхідні для закупівлі обладнання та ліжок, а також на заробітні плати медичним працівникам, які будуть його обслуговувати.

Нагадаємо, раніше в МОЗ заявляли, що до кінця року кількість ПЛР-тестувань в Україні планують збільшити майже вдвічі.

За матеріалами фейсбук-сторінки МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді