Викладачі та інтерни тепер мають право надавати медичну допомогу

Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань організації освітнього процесу в сфері охорони здоров’я» № 749-ІХ, який на початку липня ухвалила Верховна Рада, підписав президент

У якому медзакладі можна організувати базу інтернатури

Закон встановлює право науково-педагогічних працівників вишів, які здійснюють підготовку кадрів у сфері охорони здоров’я і мають сертифікат лікаря-спеціаліста, та лікарів-інтернів надавати медичну допомогу в ЗОЗ.

Ситуація з поширенням COVID-19 засвідчила необхідність залучення вказаних фахівців до процесу лікування хворих, затвердження та постійного оновлення протоколу лікування пацієнтів з коронавірусною інфекцією, впровадження інноваційних медичних розробок та інших заходів задля порятунку людей.

Викладачі та інтерни тепер мають право надавати пацієнтам медичну допомогу

Також документ вносить зміни у Закон «Про вищу освіту», замінюючи поняття «інтерн» на «лікар (провізор)-інтерн». Відповідно до нової редакції лікар-інтерн — особа, яка має ступінь магістра медичного або фармацевтичного спрямування, виконує програму підготовки в інтернатурі та бере участь у наданні всіх видів медичної допомоги, передбачених вимогами освітньо-кваліфікаційної характеристики.

Закон набирає чинності на наступний день після опублікування.

За матеріалами Офіційного інтернет-представництва Президента України

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
5548

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді