Як в умовах реформування працює Миколаївська міська лікарня № 1

У межах Програми медичних гарантій Миколаївська міська лікарня уклала з НСЗУ договори на 30,86 млн грн. Що змінилося в роботі закладу та як планують витрачати нові надхоження?

На що витрачати й кому звітувати про кошти від НСЗУ

Миколаївській міській лікарні № 1 вже понад 130 років. Вона була заснована у 1883 році і мала 400 ліжок, з яких 120 — епідемічних.

Сьогодні лікарня має стаціонарне та поліклінічне відділення, які приймають щороку понад 200 тисяч пацієнтів. В структурі закладу також є міська централізована багатопрофільна клініко-діагностична лабораторія, яка працює в цілодобовому режимі і виконує біохімічні дослідження у пацієнтів лікувальних закладів Миколаєва.

Медичний заклад задіяно у заходах з протидії пандемії COVID-19. На це місцева влада виділила 25 млн грн. Тож заклад повністю забезпечений ліками та засобами індивідуального захисту. У процесі закупівлі нові реанімаційні місця: апарати ШВЛ, пересувні кардіографи та УЗД-апарати.

Як в умовах реформування працює Миколаївська міська лікарня № 1

Головний лікар КНП «Міська лікарня № 1» Миколаївської міської ради Марина Грачова:

«З початком медичної реформи з’явилася надія, що медицина в Україні буде на рівні цивілізованих країн. У нашій лікарні сформувалася команда молодих амбітних лікарів, які хочуть змінювати та вже змінюють систему охорони здоров'я. Рівень обслуговування у лікарні зріс.

Завдяки оновленню інсультного відділення підписано договір на надання пріоритетної послуги пацієнтам з гострим мозковим інсультом. Зараз дуже активно розвиваємо цей напрямок.

Завдяки процесам реформування ми — медики — почали мислити інакше, почали розуміти пріоритети, зокрема, що коштами слід розпоряджатися розумно та раціонально.

Потрібно лікувати інтенсивно та професійно. Медична галузь не має бути прив’язана до ліжко-днів. Місту не потрібно десятки однакових відділень. Потрібно лікувати інтенсивно та професійно. Процеси трансформації системи охорони здоров’я — це шанс і можливість для галузі. Ці процеси не змінити».

За матеріалами НСЗУ

Вища школа керівника медзакладу ► навчальні програми
Інформаційно-правова політика медзакладуАктивувати безплатний демодоступ
Ліцензування у сфері обігу підконтрольних речовинАктивувати безплатний демодоступ
Ліцензування медичної практикиАктивувати безплатний демодоступ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді