До кінця року МОЗ закупить 400 нових автомобілів ЕМД

Один із пріоритетів керівництва МОЗ — розвиток екстреної медичної допомоги. Цього року держава додатково виділить на ЕМД 1,26 млрд грн

У якому медзакладі можна організувати базу інтернатури

Ці кошти спрямують на підвищення заробітної плати і зміцнення матеріально-технічної бази станцій ЕМД. Зокрема, вже цього року заплановано закупити 400 нових автомобілів ЕМД.

Максим Степанов, міністр охорони здоров’я, на щоденному брифінгу 13.07.2020 повідомив, що ці автомобілі розподілять між областями. За його словами, наразі потреба галузі в нових автомобілях становить близько 1800 одиниць. Повністю замінити автопарк ЕМД заплановано протягом найближчих років.

До кінця року МОЗ закупить 400 нових автомобілів ЕМД

Водночас частину коштів виділять на навчально-тренувальні центри, аби бригади могли постійно удосконалювати свої навички.

Окрім того, з 1 вересня МОЗ передбачило підвищити заробітну плату всім медпрацівникам вторинної і третинної медичної допомоги, зокрема й працівникам ЕМД. Підвищення стосуються як лікарів, так і середнього та молодшого медперсоналу. Ідеться про досить суттєве підвищення порівняно з тим, що було раніше.

«Екстрена медична допомога — це пріоритет, ми хочемо зробити її за єропейським стандартами», — резюмував Максим Степанов.

За матеріалами МОЗ



Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді