Директор приватного закладу про актуальність медреформи і конкуренцію в межах ПМГ

Засновник і директор чернівецького приватного медичного центру розповів, як його заклад працює за Програмою медичних гарантій

Інформаційно-правова політика медзакладу ►►► ТЕСТ

Медичний центр «Меднеан» у Чернівцях — це профільна приватна клініка, яка спеціалізується на лікуванні захворювань хребта, суглобів, реабілітації опорно-рухового апарату, спортивної реабілітації, а також реабілітації після інсульту.

Заклад торік зайняв перше місце у національному бізнес-рейтингу серед малих та середніх підприємств приватної медичної практики. Медичний центр розширює діяльність, вже відкрилося кілька філій у Чернівецькій області.

У рамках Програми медичних гарантій центр уклав з НСЗУ договір на суму 18 135 398 грн.

Засновник і директор «Меднеану» Андрій Нечай розповів, що географія пацієнтів клініки — вся Україна, понад 10% приїздять із інших країн. За час роботи цетру пролікувано понад 35 тисяч пацієнтів. З 2014 року в клініці безоплатно лікують ветеранів АТО з усіх регіонів України. Для цього треба лише показати відповідне посвідчення.

✅✅✅ Алгоритм стаціонарного лікування пацієнтів з COVID-19

Директор приватного закладу про актуальність медреформи і конкуренція в межах ПМГ

Для надання пацієнтам якісної медичної допомоги заклад придбав новітнє обладнання на понад 840 тис. євро. У центрі працює молодий колектив, який прагне вдосконалювати свій лікарський досвід. Фахівці постійно проходять курси підвищення кваліфікації в європейських країнах, обмінюються досвідом з лікарями інших клінік. Завдяки використанню найсучасніших методів реабілітаційної медицини центр має гарні результати в лікуванні «спинальників» — багато з них починають ходити після проходження реабілітації.

Керівник «Меднеану» також наголосив:

«...Реформа дуже на часі у нашій країні. Нарешті з’являється конкуренція між лікарнями. Принцип «гроші — за пацієнтом» обмежує корупційні дії у медичних закладах. Механізм оплати чіткий та зрозумілий. Тому для нас важлива співпраця з НСЗУ. Оплата за реабілітацію за Програмою медичних гарантій досить пристойна. Однак вважаю, що не слід контрактувати заклади на пакети, за якими вони не спроможні надати медичні послуги у повному обсязі. Наприклад, якщо деякі лікарні забезпечені обладнанням 60-х років випуску минулого століття, то як вони надаватимуть якісні послуги з реабілітації? Звичайно, пацієнту вигідніше звернутися до тих, хто має і відповідне обладнання, і колектив».

За матеріалами НСЗУ

Вища школа керівника медзакладу ► навчальні програми
Інформаційно-правова політика медзакладуАктивувати безплатний демодоступ
Ліцензування у сфері обігу підконтрольних речовинАктивувати безплатний демодоступ
Ліцензування медичної практикиАктивувати безплатний демодоступ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді