Як готувалась і працює за Програмою медичних гарантій Миколаївська міська лікарня № 5

Дізнайтеся, як впроваджували ПМГ в міській лікарні Миколаєва

SARS-CoV-2: Карта контролю для керівника

КНП Миколаївської міської ради «Міська лікарня № 5» — це багатопрофільний лікувальний заклад, оснащений сучасним обладнанням. Обслуговує понад 110 тисяч мешканців віддалених на 70 км від лікарні районів міста, Корабельного та Вітовського.

Лікарня уклала з НСЗУ контракти на надання медичних послуг за шістнадцятьма пакетами, серед них і пріоритетні послуги. Загальна сума договорів становить понад 63,4 млн грн.

Як готувалась і працює за Програмою медичних гарантій Миколаївська міська лікарня № 5

Керівниця КНП Олена Терентьєва зауважила, що головне завдання закладу — щоб пацієнти отримували якісну медичну допомогу. Лікарня надає практично всі її види. Має 9 відділень, закрема реанімаційне, кардіологічне та пологове.

Заклад активно готувався до впровадження Програми медичних гарантій. На це місцева влада спеціально виділила кошти. Допомагали й потужні промислові заводи, що розташовані в районах, мешканців яких обслуговує лікарня. Вдалося придбати сучасну медичну апаратуру й оновити реанімаційне відділення. Там зробили ремонт, поставили найсучасніші рентгенапарати, ШВЛ, монітори та спеціальні ліжка. Також заклад має діагностичну апаратуру для раннього виявлення новоутворень.

Тутешні лікарі опанували сучасні медичні діагностичні та лікувальні технології. Впроваджено колоноскопію та бронхоскопію, комп’ютерну томографію. У кардіологічному відділенні лікарні проводять тромболізисну терапію при гострому коронарному синдромі. Тож надають медичну допомогу при гострому інфаркті міокарда.

За матеріалами НСЗУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді