Стандарт фармацевтичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)»

МОЗ затвердило Стандарт фармацевтичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)»
SARS-CoV-2: Карта контролю для керівника

Наказ МОЗ від 24.04.2020 № 961 вніс зміни до наказу «Організація надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19)» від 28.03.2020 № 722, додавши до нього Стандарт фармацевтичної допомоги «Коронавірусна хвороба» (COVID-19)».

Цей стандарт поширюється на всіх юридичних осіб незалежно від їх організаційно-правової форми та форми власності, фізичних осіб — підприємців, які провадять господарську діяльність з роздрібної торгівлі лікарськими засобами та отримали ліцензію на провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

Стандарт фармацевтичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)»

У разі звернення осіб зі скаргами з боку дихальної системи, провізор (фармацевт):

  • з’ясовує наявність/відсутність характерних симптомів (кашель, лихоманка, затруднене дихання)
  • ставить запитання щодо історії поїздок в країни із місцевою передачею COVID-19 та контактів з особами, інфікованими на коронавірусну хворобу
  • планує подальші дії на основі отриманої інформації

В аптеці слід організувати особливі умови робочого процесу для забезпечення захисту працівників при контакті з інфікованими особами та розробити план дій під час надзвичайної ситуації за наявності перших проявів симптомів респіраторних захворювань у співробітників.

NB! Персонал аптечного закладу очищає та дезінфікує робоче середовище, виробничі та службові приміщення, вироби та обладнання, які могли бути заражені вірусом, відповідно до Інструкції із санітарно-протиепідемічного режиму аптечних закладів, затвердженої наказом МОЗ від 15.05.2006 № 275.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
5548

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді