У середу, 29 квітня, КМУ планує розглянути постанову, яка передбачає відновлення роботи агропродовольчих ринків
Профілактика інфікування ВІЛ
Про це повідомив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України:
«На найближчому засіданні уряду будемо розглядати можливість відновлення продовольчих ринків. Для того щоб це було безпечно, МОЗ та Мінекономіки розробили чіткий алгоритм санітарного контролю. Зараз планується відкриття понад 280 продовольчих ринків — тих, що в змозі будуть забезпечити все необхідне задля дотримання санітарних норм. Це серйозний крок до послаблення карантину. Тому закликаю дотримуватися всіх профілактичних вимог функціонування ринків. Аби наші спільні зусилля щодо недопущення критичного поширення коронавірусу не були марними».
Документ передбачає, що в умовах поширення коронавірусної хвороби COVID-19, агропродовольчі ринки повинні працювати, дотримуючись суворих вимог.

Вимоги до учасників торгівлі на ринках
Учасники | Вимоги |
Працівники, продавці і відвідувачі ринку | Працівників, продавців і відвідувачів допускатимуть на ринок лише у разі: - наявності вдягнутої медичної маски, зокрема й виготовленої самостійно, або респіратора
- проходження безконтактного температурного скринінгу
- наявності на кожному вході (в’їзді) на територію ринку диспенсерів з антисептиком
- якщо кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не перевищує кількості з розрахунку один покупець на 10 м2 торговельної площі ринку
- проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні 3 години
- проведення прибирання та дезінфекції всіх приміщень, включаючи стаціонарні торгівельні місця, — в кінці кожного робочого дня
- відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій до ринку території
|
Працівники | - відстань від між робочими місцями продавців — не менше 3 метрів
- місця торгівлі повинні бути обладнанні захисними екранами між продавцями і покупцями із плівки або пластику
|
Продавці | - забезпечення постійного інформування відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень та щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19
- забезпечення контролю за дотриманням вимог щодо профілактики поширення COVID-19 та оперативне усунення порушень
|
За матеріалами МОЗ
Особисте освітнє портфоліо: сервіс
Скачайте пам'ятку від журналу «Довідник головної медичної сестри» про основи репроцесингу медвиробів у стоматології. Обирайте метод залежно від категорії ризику та інструкції виробника
Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
Знижуйте рівень контамінації та запобігайте ризикам внутрішнього інфікування пацієнтів і медичного персоналу за допомогою СОП «Очищення й дезінфекція в стоматологічному кабінеті»
У статті розглянемо прибирання, очищення та дезінфекцію поверхонь у приміщеннях стоматологічних закладів
Поводження з білизною у медичному закладі вимагає суворого дотримання норм та вимог згідно з інструкцією МОЗ. Тож розгляньмо, які нові вимоги до управління білизною, як її збирати, транспортувати, знезаражувати та прати