Які ліки в аптеках відпускають найчастіше

На сайті НСЗУ — новий дашборд «Деталізація лікарських засобів за програмою реімбурсації «Доступні ліки»

Обіг підконтрольних речовин по-новому ►►► ТЕСТ

Нова аналітична панель складається з 3 розділів. Перші два містять інформацію про відпущені лікарські засоби за показниками: регіони, виробники, рецепти, розмір відшкодування, групи захворювань. Третій — аналіз реєстрів лікарських засобів, які підлягають реімбурсації.

Інформацію можна аналізувати за різноманітними фільтрами.

NB! Дані дашборду вказані з 1 квітня 2019 року, коли оновлена державна програма реімбурсації «Доступні ліки» перейшла в адміністрування НСЗУ.

Які лікарські засоби в аптеках відпускають найчастіше

На дашборді можна побачити, що лідери за долею упаковок в програмі реімбурсації за усіма видами захворювання — АТ «Київський вітамінний завод» (14,1 %), АТ «Фармак» (12,2 %), ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я» (10,8%).

Найбільшу кількість е-рецептів за МНН було погашено на лікарські засоби бісопролол, клопідогрель (серцево-судинні захворювання) та метформін (діабет ІІ типу).

Ірина Ліштаба, в.о. начальника відділу роботи з договорами з аптеками НСЗУ:

«Прийняття управлінських рішень в фармацевтичній галузі вже багато років базується на достовірних даних. Саме тому ми продовжуємо традицію і публікуємо новий дешборд. Користуючись ним, аптечні заклади зможуть отримати інформацію про ліки, які обирають пацієнти на їхній території, та планувати свої запаси відповідно до потреб. Виробники лікарських засобів зможуть отримати інформацію про їхню роль в програмі реімбурсації та дані, які допоможуть їм зміцнювати свої позиції та зробити ліки ще більш доступнішими для українців».

За матеріалами НСЗУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді