Симуляційне навчання для медиків: звіт з конференції від учасника заходу

З 2 по 4 червня 2019 року на базі Тернопільського національного медичного університету ім. І.Я. Горбачевського відбулась науково-практична конференція з міжнародною участю «Симуляційне навчання в додипломній та післядипломній підготовці лікарів (SIMCON 2019)».

Організаторами конференції – МОЗ України, ДВНЗ «Тернопільський національний медичний університет ім. І.Я. Горбачевського МОЗ України», ДЗ «Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України», ВГО «Всеукраїнська рада реанімації (ресусцитації) та екстреної медичної допомоги».

Як набрати бали до атестації 2020

Конференція була розподілена на три великих блоки:

  • сертифіковані інструктори від Європейської ради реанімації;
  • пленарна частина конференції;
  • огляд роботи симуляційного центру ТДМУ ім. І.Я. Горбачевського.

Протягом першого дня (2 червня) охочі мали змогу відвідати сертифіковані курси від Європейської ради реанімації:

  1. BLS (basic life support)
  2. BLS – instructor
  3. ILS (immediate life support)

Варто зауважити, що таких охочих було багато. Одночасно на різних локаціях займалось 8 груп курсантів. Проводили курси сертифіковані інструктори від Європейської ради реанімації за уніфікованою восьмигодинною програмою навчання. Програма складалась з коротеньких лекцій та відпрацювання практичних навиків. Варто зазначити, що значна частина часу все ж відведена саме на практичні відпрацювання.

3 червня протягом усього дня проходило пленарне засідання конференції SIMCON 2019. Серед доповідачів були як українські фахівці так і закордонні колеги Mishelle Sergel (заступник директора Cook Country Hospital, США) та Dan Deckelbaum (професор Університету МакГілла, Монреаль, Канада). Кожна з доповідей висвітлювала аспекти навчання в додипломній та післядипломній освіті, котрі стосуються безпосередньо відпрацювання практичних навичок в симуляційних центрах.

В заключний день конференції гості заходу мали змогу відвідати міжкафедральний симуляційний центр, котрий з 2016 року функціонує на базі ТДМУ ім. І.Я. Горбачевського, побачити на власні очі, як організовано навчальний процес та перейняти практичний досвід розбудови такого центру. Насправді організація функціонування подібного роду центрів є досить нова для медичної спільноти України, тому досвідом тернопільських фахівців активно цікавились колеги з інших куточків України.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Підвищення кваліфікації медичних працівників у Вищій школі безперервного професійного розвитку

Хочете опанувати нові знання, розібратися в складних питаннях медичного законодавства та підвищити кваліфікацію? Обирайте потрібну програму та починайте проходити навчання онлайн у Вищій школі БПР
38137

Семінари та вебінари для медиків

Цифрове видавництво Експертус організовує медичні семінари та безплатні медичні вебінари для керівників медзакладу, лікарів та медсестер. Долучайтеся та прокачуйте свої професійні знання й уміння
62872

Медсестра та ЕСОЗ: як зареєструватися і працювати зі власного профілю

Допоможемо медсестрам зареєструватися в електронній системі охорони здоров’я (далі — ЕСОЗ), адже цього вимагає НСЗУ. Підкажемо, які дані вносити та як працювати в ЕСОЗ залежно від специфіки ЗОЗ чи відділення
2744

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді