Перелік платних послуг розширили: стаціонар і медична експертиза у закладах МВС

Перелік платних послуг розширили. Читайте, які документи затвердили, а які доповнили та як зміниться робота медзакладів.

Перелік послуг, які можуть надавати державні та комунальні медзаклади та медичні виші на платній основі затверджує наказ МОЗ № 1138 "Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних і комунальних закладах охорони здоров'я та вищих медичних навчальних закладах "від 17.09.1996.

22 травня 2019 року КМУ Постанова № 429 "Про внесення змін до переліку платних послуг, які надаються в державних і комунальних закладах охорони здоров'я та вищих медичних навчальних закладах" розширила перелік платних послуг. 

Як набрати бали до атестації 2020

Оновлений перелік охоплює також послуги, що надають заклади охорони здоров’я МВС за договорами з фізичними особами та юридичними особами всіх форм власності.

 Стали платними послуги:

  • Консультування, діагностика захворювань, лікування, реабілітаційні та профілактичні заходи з приводу різноманітних захворювань та інших патологічних станів, а також ведення вагітності відповідними фахівцями з харчуванням і забезпеченням умов для перебування в палаті в закладах охорони здоров'я МВС;
  • різні види медичних експертиз у медзакладах МВС. Сюди ж враховують військово-лікарську експертизу з психіатричним, психологічним та психофізіологічним дослідженнями.

Передбачається, що подібне нововведення призведе до збільшення надходжень до Держбюджету та, у свою чергу, сприятиме покращенню матеріально-технічної бази медзакладів.

Окрім послуг, які раніше було затверджено як платні, до цього переліку додано послуги, що надаються медзакладами МВС України за договорами з фізичними особами та юридичними особами усіх форм власності.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
5548

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді