2 нових електронних інструменти від МОЗ

За підтримки проекту USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії» за участю МОЗ медзакладам, що стануть піонерами впровадження реформи влітку 2018 року, надається методологічна допомога. З метою сприяння успішності реформування на допомогу керівникам ЗОЗ створено декілька електронних інструментів.

Допомога в проведенні автономізації

Спершу маємо сказати про конструктор для генерування пакету документів для автономізації. Користуючись цим електронним інструментом, можна простіше оформити та зібрати усі необхідні для автономізації медзакладу документи, до яких входять рішення про реорганізацію, статут, пояснювальна записка. ​

Заклади, які залишаться в статусі бюджетних установ, не зможуть на 100% використовувати можливості програми державних медичних гарантій. Тому нині їх почали реорганізовувати — перетворювати в комунальні некомерційні підприємства.

Алгоритм використання конструктора документів для автономізації:

  1.  У відповідних графах  вкажіть  найменування медзакладу, який підлягає реорганізації, його код за ЄДРПОУ та адресу,  ім’я власника закладу.
  2. Вкажіть електронну адресу, на яку відправлятимуться оформлені документи
  3. Перевірте пошту та завантажте звідти готовий пакет документів.

2 нових електронних інструменти від МОЗЧитайте: "Реимбурсация в Украине

Документи, що можуть бути сформовані за допомогою електронного інструменту

  • Рішення про реорганізацію, що підтверджує намір Вашого закладу реорганізуватися у комунальне некомерційне підприємство та дає кредиторам право заявити свої права упродовж двох місяців. При одночасному створенні статуту реорганізованої установи у рішенні міститиметься  положення про затвердження статуту.

  • Статут  для новоствореного комунального медзакладу, який спеціалізується на наданні первинної медичної допомоги, а також має усі права та обов’язки попереднього медзакладу. Статут передбачає формування за рахунок грошових коштів статутного капіталу (1 тис. грн.). За основу  статуту ново реорганізованого закладу беруть наведений в методичних рекомендація МОЗ від 14 лютого 2018 року Статут.

  • Пояснювальна записка, що обґрунтовує необхідність прийняття місцевим законодавчим органом рішення про автономізацію конкретного медзакладу. Записка складається на прикладі найбільш поширеної форми для такого роду документів, хоча існує ймовірність того, що Ваша місцева рада може не потребувати пояснювальної записки взагалі або вимагати її за іншою формою.

Якщо Ви маєте зауваження чи пропозиції щодо удосконалення електронного інструменту для створення пакету документів для реорганізації мед закладу в некомунальну установу, Ви можете звернутися у Юридичну підтримку перетворення КУ в КНП.

2 нових електронних інструменти від МОЗЧитайте: "Відміна форми № 026/о: як по-новому оформлювати документи для дитини?"  

Перевірка відповідності медзакладу Табелю технічного оснащення

Окрім генератора пакету документів МОЗ ініціювало створення електронного інструменту, який дає можливість  проаналізувати, наскільки медзаклад відповідає Табелю матеріально-технічного оснащення. Інструмент зручний у використанні та передбачає введення та зберігання інформації в електронній формі.

Скачайте Інструмент «Оцінка відповідності надавача ПМД Табелю матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров’я та фізичних осіб – підприємців, які надають первинну медичну допомогу»

2 нових електронних інструменти від МОЗ

Після оновлення Примірний табель матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров’я та фізичних осіб – підприємців, які надають первинну медичну допомогу став відчутно коротшим та більш актуальним саме для потреб закладів первинної ланки. У ньому міститься перелік технічного устаткування, яке необхідне для надання якісної меддопомоги та для втілення в життя Порядку надання ПМД.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді