Санітарні умови життя переселенців. Чи є загроза епідемії?

МОЗ організувало понад 3 тисячі виїздів до місць організованого розміщення переселенців, були проведені бактеріологічні аналізи, здійснено проби готової їжі та продуктів харчування. Дізнайтеся, у яких умовах проживають біженці з Донецької та Луганської областей та чи є загроза масового поширення небезпечних інфекцій

На засіданні Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я 4 листопада 2015 року Міністерство охорони здоров’я надало звіт щодо організації та надання необхідної медичної допомоги внутрішньо переміщеним особам та їх забезпечення лікарськими засобами у поточному році.

Заступник Міністра охорони здоров’я Віктор ШАФРАНСЬКИЙ розповів, що Міністерство охорони здоров’я і Державна санітарно-епідеміологічна служба здійснили у 2015 році понад 3 тисячі виїздів до місць організованого розміщення переселенців і не зареєстрували епідемічних ускладнень у місцях компактного проживання тимчасово переміщених осіб.

У той ж час, за словами посадовця, у поточному році станом на 29 жовтня за медичною допомогою з числа тимчасово переміщених осіб звернулося понад 320 тисяч осіб: 212 тисяч дорослих та 112 тисяч дітей. Було госпіталізовано 47 тисяч дорослих та 26 тисяч дітей.

Для забезпечення тимчасово переміщених осіб лікарськими засобами Міністерство охорони здоров’я розробило та подало на затвердження уряду два розпорядження про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету, а також розпорядження про перерозподіл обсягу медичної субвенції для Донецької та Луганської областей.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді