Розпочала роботу комісія з конфіденційного розслідування випадків материнської смертності

Це дослідження дасть змогу знизити рівень материнської захворюваності і смертності, поліпшити якість медичних послуг вагітним, роділлям і породіллям і усунути системні порушення, які спричинюють смертність жінок.

В МОЗ повідомили про початок роботи комісії з конфіденційного вивчення випадків материнської смерті.

Конфіденційне дослідження –  форма перинатального аналізу,  мета якого – виявити медичні і немедичні фактори, які призвели до смерті  жінки під час вагітності, пологів чи в післяпологовий період.  

В складі комісії — незалежні експерти галузі. Комісія буде працювати відповідно до Порядку проведення конфіденційного розслідування  випадків материнської смертності і розглядати всі випадки материнської смертності, зареєстровані в Україні.  

Розпочала роботу комісія з конфіденційного розслідування випадків материнської смертностіЧитайте: "Шляхи профілактики материнської смертності в Україні"

 

Окрім виявлення системних недоліків в організації медичної допомоги вагітним, роділлям і породіллям та оцінювання якості догляду на всіх рівнях надання медичної допомоги, комісія також буде виявляти соціальні причини материнської смертності в Україні. Конфіденційне дослідження в Україні впроваджується згідно з рекомендаціями ВООЗ і Фонду народонаселення ООН.

Читайте в е-журналі «Довідник головної медичної сестри»:

Прегравідарна підготовка пацієнтів: крок за кроком

Неабиякого поширення нині набуває прегравідарна підготовка — піклування про здоров’я майбутніх батьків та ненародженої дитини, яке розпочинається ще до запліднення. Утім часто в сімейної пари недостатньо знань, аби оптимально організувати необхідний їм комплекс діагностичних, профілактичних і лікувальних заходів. Допомогти подружжю може медична сестра, надавши поради та рекомендації

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Лікарська помилка: види, причини, наслідки

Пацієнти вважають, що лікарі повинні суворо відповідати за помилки, які погано впливають на життя та здоров’я пацієнтів. Однак медичних працівників не можна звинувачувати у всіх бідах пацієнтів, яких вони лікують. Що ж таке лікарська помилка та які її наслідки? Розглянемо види, причини, приклади лікарських помилок. Також з’ясуємо, яка моральна та правова відповідальність лікаря за вчинену помилку
42310

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді