Наші читачі — обличчя сучасної медицини (жовтень)

Продовжуємо щомісячну рубрику порталу — коротка розповідь про справжніх професіоналів своєї справи, які стали обличчями наших журналів

На обкладинці жовтневого випуску журналу для головних лікарів «Управління закладом охорони здоров’я» —  головний лікар КЗ «Канівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Канівської районної ради, Валентина АНДРОН.

Комунальний заклад   «Канівський центр первинної  медико-санітарної допомоги»  Канівської районної ради утворено в результаті реорганізації  Канівської центральної  лікарні.  Заклад  розпочав свою роботу з 01.01.2014 року, забезпечує  44 800 мешканців міста Канева та району своєчасною, якісною та ефективною первинною медико-санітарною допомогою.

Одною з пріоритетних   цілей  закладу є  звільнення  від перевантаження та неефективної роботи другого  та третього  рівнів надання медичної допомоги, тобто районної лікарні та обласних лікувальних закладів.

До структури центру входять:

  • Адміністративна частина;
  • Бухгалтерія ;
  • Інформаційно-аналітичний відділ;
  • Господарська частина;

49 лікувально-профілактичних підрозділів :

  • 7  амбулаторій загальної практики сімейної медицини ;
  • 3  фельдшерсько  - акушерські  пункти;
  • 29 фельдшерських пунктів ;

Колектив закладу нараховує 16 лікарів загальної практики – сімейної медицини, 6   лікарів – педіатрів, 6 сестер медичних дільничних, 39 сестер медичних загальної практики – сімейної медицини, 6 акушерок та 30 фельдшерів, 74 особи немедичного персоналу. 

Джерелом фінансування  центру є кошти державного, районного, міського та сільських  бюджетів. З початку року  на фінансування нашого закладу спрямовано 30% від видатків на охорону здоров’я  міста Канева та району. Активно співпрацюють з Центром інвестори, зокрема ПРАТ «Миронівський хлібопродукт» та громадська організація «Друзі Канева» з м. Фірзен. В 2015 році ними надано благодійної допомоги на суму 70246 грн.

З  19 грудня 2014 року  введено в експлуатацію новий корпус в якому розташовано адміністративно –господарська частина та Канівська амбулаторія загальної практики - сімейної медицини  КЗ “Канівський центр первинної  медико-санітарної допомоги” це створило комфортні умови для роботи персоналу Центру та  позитивно впливає на якість  медичного обслуговування населення. В амбулаторії працюють кабінети:  функціональної  діагностики, маніпуляційний, щеплень, тонометрії, оглядовий, здорової дитини та здорового способу життя. При кожній амбулаторії загальної практики - сімейної  медицини розгорнуті ліжка денних стаціонарів. Широко використовується такий метод надання медичної допомоги як стаціонар вдома. Стаціонарозамінні  форми надання медичної допомоги впродовж останніх 10 років довели свою зручність та ефективність для пацієнтів та економічну обґрунтованість. Так як на території району функціонують: Канівська центральна районна лікарня відділення  Комунальна установа  «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради»  та наш Центр організацією надання медичної допомоги ветеранам війни та праці учасникам антитерорестичної операції воїнам Афганістану, населенню постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС  займаються саме наші медичні працівники.

В закладі функціонують електронні реєстри:

  • постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС ;
  • ветеранів війни;
  • учасників АТО;
  • цитологічних досліджень жінок.

Редакція журналу «Управління закладом охорони здоров’я» бажає колективу Центру та її керівнику, Андрон Валентині, професійних успіхів та натхненної праці, а також надійних партнерів, вдячних пацієнтів та подальшого розвитку.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді