Державні та комунальні медичні заклади отримають більше самостійності

Теми:
Президент підписав Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я". Згідно з ним у медичній галузі будуть проведені реформи для створення і розвитку системи державних та комунальних медичних закладів.

Ці заходи будуть спрямовані на підвищення рівня самостійності медичного закладу, що дозволить зробити  медичну допомогу більш ефективною та своєчасною.  Тобто, тепер медичні заклади зможуть приймати самостійні рішення щодо фінансових, матеріально-технічних аспектів своєї діяльності. Відповідно до ст. 49 Конституції України, існуюча мережа державних та комунальних закладів охорони здоров’я не буде скорочена, ці установи залишаться у державній та комунальній власності та не підлягатимуть приватизації.

Державні та комунальні медичні заклади отримають більше самостійностіЗавантажте: "МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ МОЗ: перетворення медзакладів з бюджетних у комунальні некомерційні підприємства"

  • Стане простішим порядок реорганізації закладів охорони здоров’я у комунальні некомерційні підприємства ( із державних та комунальних установ)
  • Кошти, не використані закладом охорони здоров’я (крім державних та комунальних установ) у поточному році, не будуть вилучатись та можуть бути використані на фінансування діяльності закладу (зокрема, на оновлення матеріально-технічної бази)
  • Урегульовано окремі питання, пов’язані з договорами про медичне обслуговування населення, які будуть укладатись відповідно до спеціального порядку, затвердженого Кабінетом Міністрів України.

Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування, та вводиться в дію через шість місяців з дня набрання чинності цим Законом.

Державні та комунальні медичні заклади отримають більше самостійностіЧитайте: "Медичне законодавство: останні зміни"

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
5548

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді