Затверджено Стратегію сталої відповіді на епідемії туберкульозу та ВІЛ/СНІДУ

Для ефективної боротьби з туберкульозом та епідемією ВІЛ/СНІДу в МОЗ була ухвалена Стратегія сталої відповіді. Читайте, як це вплине на фінансування заходів щодо протидії цим захворюванням та скільки коштів надасть міжнародний Глобальний фонд Україні.

Кабінет Міністрів України затвердив Стратегію сталої відповіді на епідемії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу до 2020 року. Її проект розробила робоча група Міністерства охорони здоров’я.

Стратегія покликана налагодити міжвідомчі та міжсекторальні зв’язки, а також сприяти їх активній взаємодії для ефективної боротьби з ВІЛ-інфекцією та туберкульозом і на державному, і на регіональному рівнях. Планується, що відтепер хворі зможуть отримувати якісну медичну допомогу згідно з міжнародними стандартами.

Затверджено Стратегію сталої відповіді на епідемії туберкульозу та ВІЛ/СНІДУЧитайте: Нюанси заповнення форми 025/о «Медична карта амбулаторного хворого»

В МОЗ зазначили, що реалізація Стратегії не вимагає додаткових коштів, проте сприятиме залученню додаткових ресурсів від міжнародних організацій, які діють в цій сфері.

Варто додати, що розробка Стратегії та заходів щодо її впровадження – це умова Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією. Планується, що протягом наступних двох років – 2018-2020 рр. – Україна в межах цієї стратегії отримає 120 млн дол. для оптимізації якості та розширення обсягу послуг з надання медичної допомоги від туберкульозу та СНІДу. Також ці кошти сприятимуть переходу від донорського фінансування до бюджетного.


Нагадаємо:

За останні 15 років Глобальний фонд виділив на боротьбу з цими захворюваннями більше 500 млн. доларів, проте від України тепер вимагається зробити перехід на фінансування цих програм за власні кошти. 


Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді