Виписувати лікарські рецепти по-новому: рекомендації Антимонопольного комітету

Антимонопольний комітет України (АМКУ) рекомендує вказувати у рецептах лікарських засобів, що відпускаються на пільгових умовах чи безплатно, міжнародну непатентовану назву ліків (тобто, діючу речовину). Відповідні рекомендації для обов’язкового розгляду надано Міністерству охорони здоров’я.

Згідно із Правилами виписування рецептів на лікарські засоби і вироби медичного призначення, нині у рецептах ліків, що відпускаються на пільгових умовах чи безоплатно, зазначають торговельну назву лікарського засобу (тобто бренд). Це сприяє спробам просування конкретних препаратів.

На думку АМКУ, запропоновані зміни дозволять унеможливити надання переваг одним виробникам, а пацієнти зможуть обирати взаємозамінні лікарські засоби.

Про результати розгляду цих рекомендацій МОЗ України зобов’язане повідомити Антимонопольний комітет у тридцятиденний строк з дня їх отримання.

За інформацією Антимонопольного комітету України

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Форма № 086/о: медична довідка для вступу до закладів освіти

Довідку за формою № 086/о видає лікар первинної медичної допомоги після завершення повного обстеження і винесення лікарського висновку про стан здоров’я. Це медичний документ для подання до закладів освіти всіх рівнів
268990

Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру: скачати СОП

Як дотримати протиепідемічних заходів і запобігти поширенню особливо небезпечної інфекціїї в ЗОЗ. Скачайте зразок оформлення СОП «Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру»
10787

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді