«Роби все вчасно» — акція до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

У Всесвітній день боротьби зі СНІДом, який відзначався 1 грудня, Міжнародна благодійна організація «Східноєвропейське та Центральноазіатське об’єднання людей, які живуть з ВІЛ» (CЦО ЛЖВ) організувала акцію «Роби все вчасно»

У Всесвітній день боротьби зі СНІДом, який відзначався 1 грудня, Міжнародна благодійна організація «Східноєвропейське та Центральноазіатське об’єднання людей, які живуть з ВІЛ» (далі — CЦО ЛЖВ) організувала акцію «Роби все вчасно». Мета заходу — нагадати про важливість проблеми СНІДу у всому світі, підкреслити необхідність вчасного реагування та профілактики хвороби.

На заході мав слово і Міністр охорони здоров’я Олександр КВІТАШВІЛІ. Він нагадав про важливість вчасного виявлення хвороби, про необхідність тестування та проведення профілактичних заходів. За його словами, втричі уповільнився темп розвитку епідемії, вдвічі вдалося зменшити поширення ВІЛ-інфекції серед наркозалежних, у сім разів — ймовірність передачі ВІЛ-інфекції від матері до дитини та збільшити у 22 рази обсяги охоплення антиретровірусною терапією інфікованих. У 2015 році більш ніж 67 тисяч осіб в Україні отримують антиретровірусну терапію (АРТ).

Президент СЦО ЛЖВ Володимир ЖОВТЯК повідомив, що в Україні протягом останніх років щорічно виявляється майже 30 тисяч ВІЛ-позитивних осіб, проте зараз країна перебуває на вирішальному етапі боротьби з епідемією — завдяки спільним зусиллям влади, громадськості та міжнародної спільноти.

В усьому світі окрім Східної Європи та Центральної Азії епідемія ВІЛ/СНІДу перебуває під контролем. Проте, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я та ЮНЕЙДС, у світі інфіковано ВІЛ майже 35 мільйонів людей.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді