У Міністерстві охорони здоров’я обговорили питання профілактики харчових отруєнь

19 липня у Міністерстві охорони здоров’я України (МОЗ) відбулась прес-конференція «Профілактика харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій в літній період».

19 липня у Міністерстві охорони здоров’я України (МОЗ) відбулась прес-конференція «Профілактика харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій в літній період». У події взяли участь начальник відділу санітарної охорони території Державної санітарно-епідеміологічної служби України Олександр ЗАЇКА, доцент кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця Микола КОРЧИНСЬКИЙ та головний позаштатний дієтолог МОЗ України Олег ШВЕЦЬ.

Для літнього періоду спалахи захворювань на кишкові інфекції є досить характерними. Саме тому, протягом наступного місяця  лікарі закликають особливо ретельно піклуватись про чистоту, якість та безпечність продуктів харчування і, звичайно, дотримуватись елементарних правил гігієни.

Під час прес-конференції Олег ШВЕЦЬ зазначив, що задля збереження себе від кишкових отруєнь, необхідно дотримуватися низки рекомендацій.

По-перше, ретельно слідкувати за чистотою всього, що стосується приготування їжі, починаючи з гігієни рук та закінчуючи посудом. По-друге, важливим є створення належних умов для зберігання продуктів харчування. Вживати потрібно лише свіжі продукти, без ознак псування. Пам’ятайте, не варто купувати продукти харчування, а тим більше готову їжу, у місцях стихійної торгівлі.

Зверніть увагу! У разі виявлення перших ознак шлункового отруєння (слабкість, різкі болі у животі, нудота, блювання, підвищення температури тіла), необхідно насамперед промити шлунок та кишечник, прийняти препарати-ентеросорбенти та негайно звернутися за професійною медичною допомогою.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8655

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді