Вітчизняна фармацевтична галузь може стати локомотивом зростання економіки України

На сьогодні на території України функціонують понад 100 фармацевтичних підприємств, що випускають свою продукцію у відповідності до європейських стандартів, та розвинутої мережі з 20 тисяч аптечних закладів.

Державна служба України з лікарських засобів (Держлікслужба) приєдналась до Системи сертифікації якості фармацевтичних продуктів для міжнародної торгівлі Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). Така інформація з’явились сьогодні на офіційному сайті відомства з посиланням на голову Держлікслужби Олексія СОЛОВЙОВА.

Наразі в Україні на постійній основі здійснюється сертифікація вітчизняних фармацевтичних продуктів для міжнародної торгівлі, що сприяє спрощенню їх допуску на закордонні ринки. Окрім цього, стандарти якості вітчизняних ліків відповідають вимогам Європейської фармакопеї. Усе це дає підстави вважати, що вітчизняна фармацевтична галузь може стати локомотивом зростання економіки України, переконаний Голова Держлікслужби.

«За останні 3 роки значна увага з боку Президента України та Уряду до вітчизняної фармацевтичної галузі сприяла нарощуванню її економічного потенціалу. І на сьогоднішній день існують всі об’єктивні і суб’єктивні передумови, які свідчать про те, що вітчизняна фармгалузь може стати локомотивом зростання економіки України», — зазначив Олексій СОЛОВЙОВ.

Про це свідчать:

  • значні темпи зростання обсягів реалізації продукції на фармацевтичному ринку України;
  • зростання частки вітчизняної продукції на внутрішньому ринку (з 28% у 2010 році до 31,4% в 2013 році);
  • зростання експорту вітчизняної фармпромисловості (на 25% у 2012 році порівняно з 2011-м).

Окрім цього, на території України функціонують понад 100 фармацевтичних підприємств, що випускають свою продукцію у відповідності до європейських стандартів, та  розвинутої мережі з 20 тисяч аптечних закладів.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді