Україну очікує безперервна імунізація населення

За словами Першого заступника Міністра охорони здоров’я України Олександра КАЧУРА питання імунізації є надзвичайно важливим для України, тому цього року централізовані закупівлі вакцин здійснюються із підвищеною оперативністю.

Перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександр КАЧУР обіцяє безперервну імунізацію населення країни. Про це було зазначено під час програми «Про головне» на Першому національному каналі.
Олександр КАЧУР зазначив, що питання імунізації є надзвичайно важливим для України, тому цього року централізовані закупівлі вакцин здійснюються із підвищеною оперативністю. «У січні були зібрані заявки регіонів, до травня укладені майже усі договори на закупівлю вакцин цього року. Зараз здійснюються поставки. У вересні очікуються поставки вакцин не менш динамічними темпами, що дозволяє прогнозувати про забезпечення безперервності імунізації населення країни», — зазначив Перший заступник Міністра охорони здоров’я України.

Також Олександр КАЧУР зазначив, що антивакцинальні настрої у суспільстві є надзвичайно небезпечними. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) вакцинація попереджує близько 3 мільйонів смертей щороку. Разом з цим 63% загальної кількості летальних випадків серед малюків пов’язані з інфекційною патологією, якої можна уникнути шляхом проведення вчасної та планової вакцинації.

Окремо було висвітлено питання Національного календаря щеплень. Зокрема зазначено, що Національний календар не має суттєвих відмінностей від схем імунізації, передбачених календарями щеплень інших країн світу, зокрема і ЄС.

На завершення Олександр КАЧУР наголосив: «Якщо Вам відомі факти відмови в щепленні або пропонування придбати вакцину в закладі за власні кошти, прошу та наголошую негайно повідомляти МОЗ України про такі факти письмово або за телефоном гарячої лінії: 0-800-801-333».

УНН

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді