Кожна десята смерть у Європі спричиняється хворобами легень

Якщо оцінювати ситуацію лише в країнах Європейського Союзу, то легеневі хвороби спричиняють кожну восьму смерть. Такі дані були опубліковані у звіті Європейського респіраторного товариства.

Одним з головних чинників ризику проблем з легенями є куріння. У звіті Європейського респіраторного товариства сказано, що кількість смертей від раку легень та хронічних обструктивних захворювань легень зросте у наступні 20 років через куріння.

Дані Європейського респіраторного товариства були опубліковані у звіті під назвою Європейська Біла книга легеневих захворювань. Її висновки спираються на дані Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та Європейського центру запобіганню та контролю хвороб. У країнах Європейського союзу легеневі хвороби спричиняють кожну восьму смерть.

Найгірші показники у Бельгії (117 на 100 тисяч населення), Данії, Угорщині та Ірландії, найкращі — у Фінляндії (53,7) та Швеції (55,7). Україна потрапила до третьої (з п’яти) групи з показником смертності від хвороб легень у 76 на 100 тисяч населення. Йдеться про дані станом на листопад 2011 року.

Варто зазначити, що на думку авторів звіту найважливішим фактором ризику в Європі є куріння.

BBC

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді