Міністерство охорони здоров’я України цього року закупить понад 2 мільйони доз вакцини від правцю

Якщо враховувати залишки вакцини у закладах охорони здоров’я, саме така кількість вакцини відповідає річній потребі.

На сьогодні, через недостатнє фінансування, у низці поліклінік для дорослих Києва немає вакцин для щеплення від правця. Про це було зазначено головним спеціалістом з клінічної імунології Києва Олегом НАЗАРОМ. Він зазначив, що на разі питання нестачі вакцин вирішується. «З точки зору медицини, ми написали скільки нам треба, ми готові вакцини вводити кому треба. З точки зору фінансування… колись гроші дадуть», — сказав Олег НАЗАР.

У 2013 році Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) планує закупити понад 2 мільйони вакцини, яка запобігає інфікуванню на правець, повідомляє УНН. Якщо враховувати залишки вакцини у закладах охорони здоров’я, саме така кількість вакцини відповідає річній потребі.

У МОЗ зазначили, що за інформацією, наданою Управлінням моніторингу державних цільових програм та державних закупівель МОЗ України, до закупівлі у поточному році передбачено 201 990 доз вакцини для профілактики кашлюку з целюлярним кашлюковим компонентом, дифтерії та правця (АКДП) і 2 101 616 доз вакцини для профілактики дифтерії та правцю із зменшеним вмістом антигену (АДП-М).

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді