У Держлікслужбі підвели підсумки політики держави в фармацевтичній галузі за 2013 рік

Українці віддають перевагу лікарським засобам вітчизняного виробництва: за 2013 рік близько 65% від усіх проданих лікарських засобів було вироблено в Україні.

Українці віддають перевагу лікарським засобам вітчизняного виробництва: за 2013 рік близько 65% від усіх проданих лікарських засобів було вироблено в Україні. Про це повідомив Голова Державної служби України з лікарських засобів Олексій СОЛОВЙОВ під час прес-конференції на тему: «Регуляторна політика держави в фармацевтичній галузі: проблемні питання та шляхи їх вирішення», що відбулась 16 січня в Києві.

Зокрема було зазначено, що у 2013 році обсяг фармацевтичного ринку склав 36 мільярдів гривень, що на 14% більше, ніж у 2012 році. У ТОП-10 фармацевтичних виробників на ринку України, поряд із міжнародними транснаціональними компаніями, входять 4 вітчизняні підприємства: «Фармак», Фармацевтична фірма «Дарниця», Корпорація «Артеріум» і Група компаній «Здоров’я».

Також, було визначено перелік найбільш споживаних в Україні лікарських засобів, а саме: Актовегін, Кодтерпін, Кардіомагніл, Но-Шпа, Ессенціале, Цитрамон, Натрію хлорид, Лінекс, Спазмалгон.

Одним з основних стратегічних напрямків Державної служби України з лікарських засобів (Держлікслужби) залишається подальша імплементація європейських норм у сфері обігу ліків в законодавство України та впровадження автоматизованої системи відстеження ліків в обігу в рамках європейського проекту eTACT під егідою Ради Європи.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді