Відбулося розширене засідання Колегії щодо підсумків діяльності галузі охорони здоров’я за 2013 рік

Міністр охорони здоров’я України Раїса БОГАТИРЬОВА розповіла про заплановані на 2014 рік реформи у галузі охорони здоров’я. Зокрема, у цьому році планується прийняття Закону «Про обов’язкове соціальне медичне страхування».

Упродовж 23-24 січня 2014 року у Києві проходила розширена Колегія Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ) щодо підсумків діяльності галузі охорони здоров’я за 2013 рік, пріоритетів, завдань та перспектив розвитку.

У роботі Колегії взяли участь Міністр охорони здоров’я України Раїса БОГАТИРЬОВА, заступники Міністра охорони здоров’я України, головні та позаштатні спеціалісти МОЗ, керівники та фахівці установ охорони здоров’я  облдержадміністрацій, фахівці фармацевтичного сектору охорони здоров’я тощо.

Було наголошено, що у 2013 році діяльність МОЗ була зосереджена на поліпшенні  доступності та якості первинної медико-санітарної, екстреної медичної допомоги населенню, дітям і матерям, а також хворим за групами нозологій — із серцево-судинними, ендокринологічними, онкологічними захворюваннями, хворим на туберкульоз і ВІЛ/СНІД, діяльності та розвитку важливих для галузі та здоров’я громадян окремих напрямів — санаторно-курортного забезпечення, якості та безпеки крові, доступності для населення ефективних лікарських засобів, санітарного та епідемічного благополуччя населення тощо.

Під час підсумкової конференції, Раїса БОГАТИРЬОВА звернула увагу на необхідність доопрацювання та прийняття Закону «Про обов’язкове соціальне медичне страхування». Також прийнято рішення продовжити реалізацію Закону «Про екстрену медичну допомогу», зокрема, передачу у ІІ кварталі 2014 року наявного автотранспорту зі збереженням штатних посад, діючих у складі закладів охорони здоров’я, які підпорядковані МОЗ України, бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги до складу центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф відповідних адміністративно-територіальних одиниць.

У 2014 році також продовжиться реалізація Пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою з поетапним поширенням його дії на перелік лікарських засобів, що застосовуються при лікуванні гіпертонічною хвороби.

Окрім того, з метою поліпшення забезпечення населення необхідними ліками, будуть внесені зміни до Переліку лікарських засобів вітчизняного та іноземного виробництва, які можуть закуповувати заклади й установи охорони здоров’я, що повністю або частково фінансуються з державного та місцевих бюджетів.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді