Подальші етапи співпраці України та Глобального фонду

Згідно з рішенням правління Глобального фонду Україна зможе отримати 184,6 мільйонів доларів США на період 2014-2016 років на виконання програми з ВІЛ та туберкульоз. Головною умовою отримання гранту є узгодження планів реалізації програми на національному рівні.

Вчора, 26 березня 2014 року, відбулась зустріч зацікавлених сторін, яка стосувалася реалізації в Україні програм профілактики та лікування ВІЛ-інфекції, а також забезпечення соціальної підтримки ВІЛ-інфікованих громадян.

У події взяли участь заступник Міністра охорони здоров’я України Олександр ТОЛСТАНОВ, керівник управління грантами Глобального фонду Марк ЕДІНГТОН, регіональний менеджер відділу управління грантами у Східній Європі та Центральній Азії Глобального фонду Ніколя КАНТО, Голова Держслужби України соцзахворювань Тетяна АЛЕКСАНДРІНА, Голова Координаційної ради ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ» Володимир ЖОВТЯК та інші представники зацікавлених сторін.

Згідно з рішенням правління Глобального фонду Україна зможе отримати 184,6 мільйонів доларів США на період 2014-2016 років на виконання програми з ВІЛ та туберкульоз. Головною умовою отримання гранту є узгодження планів реалізації програми на національному рівні. Тому під час цієї зустрічі відбулось обговорення подальших етапів, які має вжити Україна з метою отримання доступу до цього фінансування.

Марк ЕДІНГТОН зауважив, що формуючи грантові активності, необхідно відштовхуватися від вже існуючого прогресу в країні та чітко визначитися із пріоритетами. Дуже важливо, щоб уряд України та Міністерство охорони здоров’я не збавляли темп щодо інвестицій у профілактику, лікування та догляд людей, які живуть з ВІЛ.

Нагадаємо, що відповідно до рішення Правління Глобального Україна зможе отримати 184,6 мільйонів доларів США на період 2014-2016 роки на програми з ВІЛ та туберкульоз: 137,3 мільйонів доларів США на компонент «СНІД» та 47,3 мільйони доларів США на компонент «Туберкульоз».

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді