У Києві з нагоди Всесвітнього дня донора крові буде проведено акцію «Краплина життя — це я»

Під час заходу усі охочі зможуть визначити свою групу крові, а також залишити свої дані для бази даних донорів України.

У Всесвітній день донора крові, що відзначається щорічно 14 червня, у Києві буде проведена акція «Краплина життя — це я». Організаторами акції є Київський міський центр крові і Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Асоціація молодих донорів України», зазначає прес-служба Кабінету Міністрів України. Під час заходу усі охочі зможуть визначити свою групу крові, а також залишити свої дані для бази даних донорів України. 

Нагадаємо, що Всесвітній день донора крові відзначається щорічно з 2005 року. У травні 2005 року під час Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я, міністри охорони здоров’я світу одностайно прийняли заяву про прихильність і підтримку добровільного донорства крові. У резолюції WHA58.13 вони постановили щорічно проводити Всесвітній день донора крові 14 червня.

Метою Всесвітнього дня донора крові є підвищення обізнаності людей про необхідність в безпечній крові та її компонентів для рятування людських життів.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді