Юрій ВАЛЕЦЬКИЙ: запорукою успішного лікування туберкульозу є проінформаваність медичних працівників щодо його ранніх ознак

Задля запобіганню поширення занедбаних форм туберкульозу не тільки серед пацієнтів, але й серед медичних працівників, значну увагу під час конференції було приділено алгоритму дії лікаря загальної практики сімейної медицини при постановці діагнозу.

В Україні загрозливо низький рівень обізнаності лікарів у виявленні туберкульозу — особливо позалегеневих локалізацій хвороби. Про це повідомив головний позаштатний спеціаліст з фтизіатрії управління охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій ВАЛЕЦЬКИЙ під час обласної клінічної конференції «Виявлення туберкульозу закладами загальносоматичної мережі» . За його словами запорукою своєчасного та успішного лікування є проінформаваність медичних працівників щодо ранніх ознак туберкульозу.

Задля запобіганню поширення занедбаних форм туберкульозу не тільки серед пацієнтів, але й серед медичних працівників, значну увагу під час конференції було приділено алгоритму дії лікаря загальної практики сімейної медицини при постановці діагнозу. Про нього розповів кандидат медичних наук, обласний позаштатний спеціаліст з пульмонології управління охорони здоров’я облдержадміністрації, генеральний директор обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання Олег ЯКОВЕНКО.

Зокрема, мова йшла про функціональні обов’язки лікарів центрів первинної медико-санітарної допомоги відповідно до наказу МОЗ «Про затвердження та впровадження медико-технологічних документів зі стандартизації медичної допомоги при туберкульозі» від 21.12.2012 № 1091 щодо виявлення хворих з підозрою на туберкульоз в лікувальних закладах первинної медичної допомоги. Олег ЯКОВЕНКО поставив акцент на обов’язкових обстеженнях та використанні нормативної медичної документації у повсякденній роботі.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді