В Яремчі провели тренінг для лікарів і фельдшерів

З 27 червня по 1 липня 2014 року у Яремі відбувся захід «ІІ Міжнародна Школа з екстреної медичної допомоги для українських лікарів та фельдшерів за протоколами АНА (American Heart Association)».

Відбувся захід «ІІ Міжнародна Школа з екстреної медичної допомоги для українських лікарів та фельдшерів за протоколами АНА (American Heart Association)». Тренінг тривав з 27 червня по 1 липня на території навчально-виробничої бази «Арніка» Івано-Франківського національного медичного університету в місті Яремчі.

Організаторами навчання виступили Департамент охорони здоров’я Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Івано-Франківський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Іван-Франківський національний медичний університет, Польська Асоціація працедавців екстреної медичної допомоги, Польська Служба Медичної Авіації, Познанський та Варшавський медичний університет.

Учасники Школи відзначили важливість такого навчання, адже моделювання типових і нетипових ситуацій підвищує готовність до кризових ситуацій у повсякденній роботі.

Інструктор АНА Марек ДОМБРОВСЬКИЙ під час тренінгу наголосив на алгоритмі надання медичної невідкладної допомоги у кризовій ситуації.

Роман МЕЛЬНИК, директор Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської обласної державної адміністрації, впевнений у необхідності таких навчань для працівників галузі охорони здоров’я. Адже основне завдання працівників «швидкої» — надати необхідну допомогу, яку потребує постраждалий, врятувати його та стабілізувати. Кожна бригада повинна працювати злагоджено та чітко.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8655

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді