В Яремчі провели тренінг для лікарів і фельдшерів

З 27 червня по 1 липня 2014 року у Яремі відбувся захід «ІІ Міжнародна Школа з екстреної медичної допомоги для українських лікарів та фельдшерів за протоколами АНА (American Heart Association)».

Відбувся захід «ІІ Міжнародна Школа з екстреної медичної допомоги для українських лікарів та фельдшерів за протоколами АНА (American Heart Association)». Тренінг тривав з 27 червня по 1 липня на території навчально-виробничої бази «Арніка» Івано-Франківського національного медичного університету в місті Яремчі.

Організаторами навчання виступили Департамент охорони здоров’я Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Івано-Франківський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Іван-Франківський національний медичний університет, Польська Асоціація працедавців екстреної медичної допомоги, Польська Служба Медичної Авіації, Познанський та Варшавський медичний університет.

Учасники Школи відзначили важливість такого навчання, адже моделювання типових і нетипових ситуацій підвищує готовність до кризових ситуацій у повсякденній роботі.

Інструктор АНА Марек ДОМБРОВСЬКИЙ під час тренінгу наголосив на алгоритмі надання медичної невідкладної допомоги у кризовій ситуації.

Роман МЕЛЬНИК, директор Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської обласної державної адміністрації, впевнений у необхідності таких навчань для працівників галузі охорони здоров’я. Адже основне завдання працівників «швидкої» — надати необхідну допомогу, яку потребує постраждалий, врятувати його та стабілізувати. Кожна бригада повинна працювати злагоджено та чітко.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
57238

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
89633

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді