Олег МУСІЙ: запровадженню медичного страхування має передувати податкова реформа

«Страхування передбачає обов’язковий страховий внесок, а це додаткове навантаження або на роботодавця, або на самого працівника. Ми повинні зменшити кількість податків у державі і якраз над цим працює Мінфін», — зазначив Олег МУСІЙ.

За словами Міністра охорони здоров’я України Олега МУСІЯ, однією з головних змін, яку пропонує проект Концепції побудови в Україні нової системи охорони здоров’я, є перехід до бюджетно-страхової моделі фінансування. Така інформація з’явилась на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ).

За словами Олега МУСІЯ, сьогодні на фінансування охорони здоров’я витрачається всього 3,5% ВВП. Тоді як за нормами Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) для того, щоб галузь функціонувала, на неї потрібно виділяти мінімум 7% ВПП.

Міністр охорони здоров’я України зауважив, що запровадженню зальнообов’язкового державного соціального медичного страхування має передувати податкова реформа.

«Страхування передбачає обов’язковий страховий внесок, а це додаткове навантаження або на роботодавця, або на самого працівника. Ми повинні зменшити кількість податків у державі і якраз над цим працює Мінфін. Проектом нового Податкового кодексу передбачено суттєве зменшення податків і запровадження цільового внеску на охорону здоров’я, який буде формувати фонд медичного страхування», — сказав Олег МУСІЙ.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді