День лікаря — 2023: листівки, дата, історія свята

UA RU
Автор
головний редактор порталу «Медична справа»
У Міжнародний день лікаря вітають тих, хто присвятив своє життя служінню людському здоров'ю. Дізнайтеся, коли святкують День лікаря — 2023, та завантажте вітальні листівки
З Днем лікаря Скачати листівку

Коли відзначають День лікаря в Україні та світі? З ініціативи ВООЗ в перший понеділок жовтня святкують Міжнародний день лікаря. Це день солідарності й активних дій лікарів усього світу. День лікаря — 2023 припадає на 2 жовтня.

Цифрові навички у роботі медпрацівника — навчальна програма

День лікаря: привітання в листівках

Український календар свят має кілька дат, пов’язаних з медичною службою:

Для привітання з Міжнародним днем лікаря надішліть святкову листівку та свої щирі побажання. А також не забудьте подякувати лікарям за їх героїчну працю зараз, у часи війни. Нижче для вас — листівка з Днем лікаря. Завантажте та надішліть зручним способом.

З Днем лікаря: привітання-картинки

З Днем лікаря

СКАЧАТИ

З Днем лікаря

СКАЧАТИ

З Днем лікаря

СКАЧАТИ

З днем лікаря: листівки

З Днем лікаря

СКАЧАТИ

З Днем лікаря

СКАЧАТИ

Основні засади професії лікаря

У Всесвітній день лікаря згадаємо, чим займається лікар у своїй повсякденній роботі? З яких джерел він бере сили? Є жартівлива «легенда», яка напрочуд точно визначає основну суть професії лікаря.

Створив Бог Адама та Єву та безліч корисних для здоровя та смачних рослин, морепродуктів. Диявол побачив це та дав людям тютюн, алкоголь, напівфабрикати. Побачив це Бог та створив їм спортзал та тренажери. Диявол не збирався здаватись та створив телевізор та пульт до нього. Зявилась у людей зайва вага та хвороби (цукровий діабет, підвищений тиск).

Так і продовжується боротьба добра зі злом. Як тільки вдається знайти лікування для однієї недуги, одразу ж виникає інша. Безумовно, на стороні добра веде свою боротьбу з хворобами лікар. Про це йдеться і в клятві, яку дають усі лікарі на початку своєї трудової діяльності.

Семінари та вебінари для медиків

Цікаві факти про лікарів

2 жовтня Міжнародний день лікаря. Згадуємо цікаві факти про лікарів:

Термометр, а точніше його прототип — термоскоп, винайшов Галілео Галілей. 

 

♦Індійські лікарі зобов'язані виписувати рецепт великими буквами. Так у країні запобігають смертям, спричиненим неправильним тлумаченням лікарського почерку.

♦До 1800 року медики носили одяг чорного кольору. Білий обрали після того, як лікарі почали дотримуватися правил дезінфекції та стерильності. Часто в пацієнтів спостерігають «гіпертензію білого халата» — синдром, за якого в людини різко зростає тиск, коли вона бачить лікаря в білому халаті. Тому нині медики часто носять халати синього кольору. 

♦Гіппократ вважав, що всі хвороби спричинює  жир у тілі людини, тому призначав своїм пацієнтам лікувальне голодування.

♦Перші пластичні хірурги з'явилися в Стародавній Індії. Вони відновлювали злочинцям відрубані носи.

♦Зигмунд Фрейд боявся дивитися пацієнтам в очі, тому на прийомі сидів за пацієнтом, який лежав на кушетці.

Коли готуватимете поздоровлення з Днем лікаря для колег, пам’ятайте, що ви з ними ті люди, які роблять цей світ і його мешканців щасливішими. Бо щастя – це, перш за все, здоров'я.

Тож з Міжнародним днем лікаря! Перемог у боротьбі з недугами! Нехай вірними помічниками для вас стануть мудрі наставники, передові технології, сучасні здобутки медичної науки. І міцного здоров’я вам, лікарі!



зміст

Ефективний керівник медсестринського персоналу

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді