Кодекс корпоративної культури медсестер

Як медпрацівникам, так і пацієнтам має бути комфортно у закладі охорони здоров’я. Аби посприяти цьому, впровадьте Кодекс корпоративної культури медсестринства (далі — Кодекс). Цей документ регулює дотримання медичним персоналом принципів етики та деонтології.

Якщо працівники усіх структурних підрозділів дотримують етичних норм та чітко виконують свої професійні обов’язки, це позитивно впливає на лікувальний процес. До того ж працювати відповідно до вимог Кодексу — в інтересах самих працівників. Робота набагато легша, коли є підтримка колег, можливості для саморозвитку та вдячні слова пацієнтів у відповідь на турботу. Ба більше, згуртована команда медпрацівників сприятиме динамічному розвитку всього закладу.

Скачайте зразок Кодексу корпоративної культури медсестер

Кодекс корпоративної культури медсестер

Кодекс корпоративної культури медсестерЧитайте: "Знаки безпеки в медзакладі: докладний гід

Кожен член колективу має знати правила корпоративної культури, як-от:

  • доброзичливо вітайте усіх, кого бачите у закладі вперше за день;
  • дотримуйте принципів субординації та взаємоповаги;
  • увічливо ставтеся до всіх працівників закладу охорони здоров’я;
  • допомагайте колегам, якщо вони просять про це;
  • не критикуйте і не з’ясовуйте стосунків із колегами у присутності пацієнта або його родичів;
  • коректно робіть зауваження працівнику, який порушив етичні норми (якщо не допомагає — розкажіть про це його керівнику).

Кодекс корпоративної культури медсестерЧитайте: "Уход за паллиативным больным: гигиена, профилактика пролежней, питание" 

Медпрацівники мають усвідомлювати, що несуть персональну відповідальність перед пацієнтами за виконання своїх посадових обов’язків: якщо хтось порушить норми корпоративної етики, на нього чекає дисциплінарне чи адміністративне стягнення. 

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді