Положення про медсестринство: скачайте зразок локального документа

Скачайте зразок локального положення про медсестринство, яке допоможе організувати роботу молодших спеціалістів з медичною освітою, аби усі пацієнти закладу отримали своєчасну і кваліфіковану допомогу.

У такому документі варто вказати основні завдання, функції медсестринства, структуру і штат медсестринської служби, а також самоврядування медсестринства закладу. Зразок Положення про медсестринство наведений у Додатку.


Скачайте документи про наставництво

Структуру медсестринства визначає головний лікар відповідно до структури закладу. Штат молодших спеціалістів з медичною освітою встановлюють залежно від потреб та умов закладу, завдань та функцій медсестринства, а також чисельності обслуговування.



Складайте Положення про медсестринство з урахуванням основних обов’язків молодших спеціалістів з медичною освітою, як-от:
  • надавати пацієнтам кваліфікований сестринський (медичний) догляд;
  • виконувати лікарські призначення та вести медичну документацію;
  • дотримувати чинних наказів, розпоряджень, методичних рекомендацій, інструкцій;
  • дотримувати вимог законодавства України про захист персональних даних, що стали відомі під час виконання обов’язків, а також іншої інформації, яку не можна розголошувати;
  • дотримувати внутрішнього трудового розпорядку закладу;
  • дотримувати правил етики та деонтології (Етичного кодексу медичної сестри, Кодексу корпоративної культури), субординації у спілкуванні з колегами, етичних норм — з пацієнтами;
  • брати участь у виробничих, оперативних, медичних нарадах, де розглядають питання, що стосуються діяльності молодших спеціалістів з медичною освітою;
  • проводити заходи щодо профілактики внутрішньолікарняних інфекцій;
  • брати участь у заходах для удосконалення знань, умінь і навичок.
Адміністратори медсестринської служби оцінюють якість роботи молодших спеціалістів з медичною освітою за критеріями якості роботи, які затверджує головний лікар. Адміністратори зобов’язані в усній або письмовій формі повідомити керівника, якщо вони виявили недоліки у роботі медсестринського персоналу.

Положення про медсестринство: скачайте зразок локального документаЧитайте: "75 лікарських засобів, які Держлікслужба заборонила використовувати"

Скачайте Положення про медсестринство


Положення про медсестринство: скачайте зразок локального документа

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді