Вакцинація дітей із системними алергійними реакціями

Читайте, як проводити вакцинацію дітей із системними алергійними реакціями, а також яких заходів потрібно ужити, щоб уникнути несприятливих реакцій організму на процедуру.

Дітям, в анамнезі яких є дані про розвиток системних алергійних реакцій, зокрема анафілактичного шоку, алергійного набряку гортані, набряку Квінке, генералізованої кропив’янки тощо, показана превентивна терапія з використанням антигістамінних лікарських засобів, бронхоспазмолітиків та проведенням протизапальної терапії.

У дітей із поєднаними проявами атопічного дерматиту та бронхіальної астми, вакцинованих у період ремісії на тлі превентивної протиалергійної терапії, у поствакцинальному періоді зазвичай не виявляють загострення шкірної й респіраторної алергії.

Якщо в анамнезі дитини з алергійним захворюванням є вказівка про системні алергійні реакції на антибіотики, що містяться у вакцинах, і на антигени субстрату культивування, то це протипоказання для профілактичного щеплення вакцинами проти кору, краснухи, паротиту або тривакциною.

Вакцинація дітей із системними алергійними реакціямиЧитайте: "Идентификация пациента: специфика отделений и алгоритм"

Виражена алергія на яєчний білок у дитини — протипоказання до щеплень вакцинами проти грипу, виготовленими на курячому субстраті.

Дітей, у яких виник анафілактичний шок на введення вакцини, не допускають до подальшої імунізації цим засобом. Питання про продовження вакцинації таких дітей вирішують спільно з лікарем-алергологом.

Вакцинація дітей з алергійними захворюваннями на тлі превентивного лікування в період ремісії сприяє формуванню належного специфічного імунітету й у більшості випадків відзначається спокійним перебігом поствакцинального періоду.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді